SIF skuffede stort i sommervarmen

Michael Helligsø 

Et uinspireret SIF-hold måtte nøjes med uafgjort mod Thisted, der havde kampens største chancer

FODBOLD Det blev bestemt ikke den start, som hverken spillere eller fans i Silkeborg IF havde håbet på.

På hjemmebane foran 2757 tilskuere måtte nedrykkerne nøjes med 0-0 i 1. divisionspremieren mod Thisted FC, som mange ellers har peget på som et kommende bundhold.

Det var slet ikke til at se i søndagens opgør, hvor thyboerne var farlige på kontra, og allerede inden for kampens første 10 minutter havde Christian Kudsk og Mathias Pedersen brændt store chancer.

SIF skabte til gengæld alt, alt for lidt i sommervarmen, og det var symptomatisk for indsatsen, at målmand Thomas Nørgaard blev kåret til kampens spiller.

Han bød ind med flere gode redninger. Blandt andet på en friløber i anden halvleg til Thisted-angriberen Sakari Tukiainen, og inden da havde Jeppe Mehl også brændt en kæmpe chance fra nært hold.

I den anden ende kom SIF-debutanten Shkodran Maholli i første halvleg til værtenes bedste chancer.

Først sparkede han flot og hårdt til bolden, som Thisted-målmand Mathias Rosenørn fik hånden på, og derefter headede han bolden lige på keeperen.

Ellers havde hjemmeholdstort besvær med at skabe de store muligheder, selv om det blev til et hav af dødbolde.

Alt i alt var det en meget skuffende eftermiddag for værterne, der i overtiden forgæves appelerede for et straffespark til Stephan Petersen.

Dermed blev det ved 0-0 for SIF, der måtte finde sig i, at publikum piftede og buhede efter kampen. Det var der ikke noget at sige til.