Ny undersøgelse: Her er prisen på at være studerende i Silkeborg

Benedikte Storgaard Clausen 

Hvis man kun har sin SU, kan man forvente, at studietiden giver underskud

SILKEBORG Det er ikke en ligegyldighed, hvor man vælger at slå sig ned og gennemføre en uddannelse.

En ny undersøgelse af Lånio.dk viser, at byen, du vælger at studere i, har stor indflydelse på, hvor mange penge, du skal have op ad lommen under en fem-årig studieperiode.

Undersøgelsen har sammenlignet huslejepriserne i 36 forskellige studiebyer og kombineret det med studerendes forbrug over en studieaktiv periode for at se, hvor langt SU’en rækker i de forskellige byer.

I Silkeborg vurderes en gennemsnitlig lejebolig på 40 kvadratmeter at koste 194.220 kroner for fem år. Oven i det skal man lægge 207.780 kroner, som vurderes at være en studerende forbrug gennem fem år. Dette beløb er det samme - uanset hvor man bor.

Når man fratrækker det samlede beløb fra fem års SU-indtægter betyder det, at man som studerende med bopæl i Silkeborg kommer ud med et underskud på 94.832 kroner. Medmindre man selvfølgelig har brugt af sin opsparing eller haft et job ved siden af studiet.

Billigst i Sønderborg
Silkeborg ligger lunt i midten sammenlignet med resten af landets studiebyer. København er klart den dyreste. Her kan man forvente et underskud på 325.672 kroner efter fem år.

I den anden - og lidt mere fornøjelige ende - ligger Sønderborg. Her kan du som studerende næsten finansiere dit forbrug og din husleje alene med en SU.

Her slipper du nemlig fra en fem-årig studieperiode med et underskud på kun 39.392 kroner.