Solstråler i makeup-spejl årsag til brand på badeværelse

Pia Egeberg 

Solens skarpe stråler på et makeup-spejl fik torsdag eftermiddag et håndklæde til at bryde i brand i en villa i Sejs. Heldigvis udviklede branden mest røg

SEJS-SVEJBæK Da Midtjysk Brand & Redning torsdag eftermiddag rykkede ud til en brand i en villa på Sortbærvej i Sejs, havde brandmændene ikke regnet med, at det var et makeup-spejl, der var årsag til branden.

Branden opstod ved, at solens stråler gennem et vindue ramte et makeup-spejl med forstørrelsesglad, der var placeret på husets badeværelse. Strålerne, der kom fra spejlet, blev reflekteret og ramte på den måde et håndklæde, så det brød i brand.

- Da vi kom derud, var der en masse røg. Vi kom hurtigt ind i huset og fik branden under kontrol, for der var ikke nået at gå rigtig ild i håndklædet, men det udviklede alligevel en masse røg. Det var svært at finde årsagen til branden, siger indsatsleder fra Midtjysk Brand & Redning, Lasse Magnussen.

Beboere var ikke hjemme
Branden nåede ikke at udvikle sig, men husets soveværelse og badeværelse har alligevel fået lidt røg- og sodskader.

Ifølge en af husets beboere, Klaus Ditlev, var det et held, at der ikke skete mere.

Han og hans kone var kort før taget en tur til Virklund. Men en kvik nabo kontaktede dem, da han så, at der kom røg ud fra huset.

- Alvoren gik først op for mig, da naboen sagde, at han havde kontaktet brandvæsenet. Nu er vi bare glade for, at vi har så gode naboer, siger Klaus Ditlev.

Han er naturligvis påvirket af situationen.

- Jeg havde hørt om, at der kunne gå ild i ting på den måde med solens stråler, men jeg havde bestemt ikke regnet med, at det skulle ske for os. Det makeup-spejl er blevet flyttet nu og bliver ikke stillet tilbage igen, siger han.

Midtjysk Brand & Redning beder nu andre om at passe på med, hvad de har til at stå i nærheden af solens stråler.

- Med dette vejr skal der ikke mere end solens stråler og et glasskår til for at starte en brand, siger Lasse Magnussen.