Ny skuffelse: SIF snublede i Lyngby

Mathias Hove Andersen 

Jeppe Okkels ramte overliggeren, og Davit Skhirtladze misbrugte et straffespark, da SIF tabte i Lyngby

FODBOLD Sæsonens første udekamp blev en tung oplevelse for Silkeborg IF, der måtte se sig slået med 1-0 af Lyngby søndag eftermiddag. Resultatet betyder, at SIF’erne blot har hentet et enkelt point i de to første kampe i 1. division.

Kampen var ganske livlig fra første fløjt med optræk til chancer i begge ender, men det var hjemmeholdet, der brød dødvandet efter et kvarters spil, hvor SIF’erne var for gavmilde i eget felt. Anders Hagelskjær, der debuterede i centrale forsvar i stedet for Simon Jakobsen, blev snydt af Gustav Marcussen, som gik til baglinjen og sendte et skråt indlæg tilbage i feltet. Her missede Casper Sloth en mulighed for at cleare bolden, og så kunne Mathias Hebo sparke bolden i nettet med en flad afslutning.

Gæsterne fik dog flere muligheder for at udligne, og i det 34. minut burde Shkodran Maholli have gjort det til 1-1. Lidt tilfældigt havnede bolden for fødderne af den svenske angriber, men han sendte bolden lige forbi den ene stolpe fra en god position i Lyngby-feltet.

Fem minutter senere snød Jeppe Okkels hjemmeholdets forsvar med et hurtigt træk, og kantspilleren forsøgte sig med en resolut og hård afslutning, der prellede af på overliggeren.

Lyngby-føringen på 1-0 var derfor intakt efter de første 45 minutter.

Skhirtladze missede fra pletten
Fem minutter efter pausen fik Lyngby en stor mulighed for at fordoble føringen, da Jeppe Kjær blev spillet fri i dybden. Lyngby-angriberen rundede fremadstormende Thomas Nørgaard, men afslutningen savnede kvalitet og gik langt forbi det tomme SIF-mål.

Gæsterne fik dog en endnu større mulighed for at gøre det til 1-1, da Mathias Hebo efterfølgende havde en arm på bolden i eget felt. Kampens dommer, Benjamin Svedborg, pegede på pletten, og Davit Skhirtladze fik chancen. Georgieren forsøgte at placerede bolden midt i målet, og Lyngby-keeper Mikkel Andersen var også gået til den ene side, men han formåede alligevel at få den ene fod på bolden, som gik op på overliggeren og tilbage i spil.

10 minutter før tid kunne Adam Sørensen have lukket opgøret, da han blev spillet helt fri i feltet af Jeppe Kjær, som lige var gledet forbi Thomas Nørgaard, men den indskiftede Lyngby-spiller misbrugte på det skammeligste.

I slutfasen fik Svenn Crone en fin mulighed, da Marc Rochester Sørensen sendte SIF-backen i dybden, men bolden havnede i sidenettet. Gæsterne formåede ikke at komme tilbage på omgangshøjde, selvom Shkodran Maholli kom frem til en stor hovedstødschance i overtiden.

Lyngby vandt kampen 1-0, og SIF kan dermed se tilbage på en skuffende start i landets næstbedste række, hvor de to første kampe blot har kastet et enkelt point af sig.