Det startede med et læs snavsede madrasser

/ritzau/ 

Trods milliardformue og hundredvis af Jysk-forretninger i 50 lande er Lars Larsen langtfra klar til at tage den med ro. Mandag den 6. august fylder han 70 år.

SEJS_SVEJBÆK Lad ingen være i tvivl: Det er en købmand til benet, der i skikkelse af Lars Larsen mandag den 6. august fylder 70 år.

Den snusfornuftige grundlægger af Jysk er i dag listet som Danmarks fjerderigeste med en formue lige under 28 milliarder kroner.

I modsætning til mange andre rigmænd har han arbejdet sig op fra bunden - eller fra ladet af en væltet lastbil, kunne man sige.

Lars Larsen startede sin karriere som rullende gardinmontør, før han blev afdelingsleder i dyne- og madrasafdelingen i den nordjyske forretning, han arbejdede for.

Da han en dag fik nys om, at en lastbil var væltet med et læs springmadrasser, opkøbte han straks det beskidte parti og rykkede en annonce i lokalavisen.

»”LASTBIL VÆLTET varer for 100.000,- beskadiget”«, stod der.

Og partiet blev revet væk.

Den form for købmandskab har kendetegnet Lars Larsen, siden han i 1979 gik solo og åbnede »Jysk Sengetøjslager« på Silkeborgvej i Aarhus.

I starten af i år åbnede Jysk en forretning i Dubai, der dermed blev land nummer 50 til at rumme en af de godt 2600 Jysk-forretninger, som i dag fordeler sig rundt om i verden.

Trods sin store formue og den runde dag har »Købmanden«, som han hedder internt i Jysk, ikke tænkt sig at tage foden af gaspedalen.

- Man kommer ingen vegne ved at hvile på laurbærrene, så jeg foretrækker altid at se fremad og sætte nye, ambitiøse mål, siger han i en pressemeddelelse, Jysk har udsendt i forbindelse med den runde dag.

Heraf fremgår det også, at Lars Larsen for fremtiden især vil bruge sine kræfter på »en række virksomheder«, han har opkøbt i de seneste år.

- Jeg synes, det er spændende og givende hele tiden at være med til at udvikle noget nyt, så det har jeg tænkt mig at fortsætte med, siger han.

Lars Kristinus Larsen er født i den midtjyske by Arnborg, voksede op i Thy, og bor i dag i Silkeborg.

Hans far døde få måneder inden fødslen, og moren var derfor alene med den nyfødte og hans tre ældre søskende.

Han har selv to børn og fire børnebørn, der sammen med en fond er udset til at arve Købmandens forretning, når han en dag går bort.

Selv da har han dog ikke tænkt sig at give helt slip på Jysk-konsortiet.

Han har ifølge BT nemlig skrevet ind i sit testamente, at arvingerne ikke må sælge Jysk, som skal gå i arv fra generation til generation.

/ritzau/