Ny frisør på Borgergade

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Syriskfødte Idris Abdul Hannan har med 30 års erfaring i bagagen åbnet frisøsalon på Borgergade

SILKEBORG Han har blot været i Danmark med familien, der foruden hustruen tæller to sønner og en datter, i omkring to et halvt år.

Idris Abdul Hannan undskylder derfor sit mangelfulde danske sprog, som han for en stor dels vedkommende forstår, men endnu ikke taler ret godt. Det er derfor med hjælp fra sin 14-årige søn Herjevan, der går på Silkeborg Ungdomsskole, han fortæller om sin salon, der har fået navnet »Golden Fingers«.

Her tilbyder han alle former for klip og farve til mænd, kvinder og børn, ligesom han gerne lægger en make-up. Og hvad han måtte mangle i sin danske udtale, har han tilsyneladende i sine hænder og saks, for gennem 30 år har han været beskæftiget med frisørgerningen.

Og motivationen og troen mangler han ikke.

- Jeg vil gerne have mit eget arbejde, så jeg kan forsørge min familie. Jeg er ikke nervøs for om det går, for jeg kender mig selv og ved, hvordan jeg arbejder. Om der er 4, 5 eller 50 frisører på Borgergade, det skal nok gå, oversætter hans søn, der fortæller, at hans far har været selvstændig i Syrien i 20 år og også har haft salon i Tyrkiet i 3 år.