Ny satsning: Roning uden aldersgrænse

Silkeborg Roklub starter nyt forløb for begyndere blandt seniorer

SILKEBORG I de senere år har Silkeborg Roklub konstateret en stigende interesse for roning fra personer, der har passeret de 60. Og der er fortsat plads til mange flere i denne aldersgruppe. Derfor indbyder klubben alle interesserede til et nyt introduktionsforløb, der strækker sig over seks uger med start tirsdag den 14. august. Undervisning og træning foregår tirsdag eftermiddag og fredag formiddag i de seks uger.

Initiativet understøttes af en større donation fra Friluftsrådet, der sammen med Velux Fonden kører kampagnen »Aktiv af Natur«, for at støtte friluftslivets aktive ældre. Donationen har givet klubben mulighed for at anskaffe en ny glasfiberbåd, der er særligt velegnet til vinterroning; en aktivitet, der især dyrkes af klubbens ældre roere.

Fra roklubben fremhæves det, at roning er en særdeles relevant idrætsgren for ældre - mange muskelgrupper styrkes, uden at der er risiko for skader. Der er særligt fokus på optræning af balance og rørighed, som kan være en udfordring for ældre roere, og der er god tid til at træne rotaget både i romaskiner og på vandet. Træningen kombineres med teori og hygge i klubhuset.

Desuden har Silkeborg nok det bedste farvand til roning i Danmark. Her er usædvanligt smukt, der er mange ture at vælge imellem, og så er det muligt at ro hele året, når ikke lige is på søerne lægger sig i vejen.

Roning er en social sport, hvor man ror ud med skiftende mandskaber, går i land undervejs og får en hyggestund under skovens træer.

Ofte er madpakken med, eller der sluttes af med kaffehygge i klubhuset.