Så må kul-grillen tændes igen

Brian Holst 

Fra i dag klokken 17.00 ophæves afbrændingsforbuddet efter massiv regn i det midtjyske

SILKEBORG Selvom vejrskiftet med massive mængder regn ikke ligefrem indbyder til at tænde grillen, er der garanteret grillentusiaster, som har savnet duften af tændte grillkul under en stor bøf.

Til dem er der kun at sige: »Go for it!«

Stadig tørt
Fra i dag klokken 17.00 ophæver Midtjysk Brand & Redning nemlig afbrændingsforbuddet i Silkeborg Kommune.

- Der er faldet så meget regn, at vi kan ophæve afbrændingsforbuddet. Men vi vil gerne have dagens regn med også, hvorfor det først bliver fra klokken 17 i dag, konstaterede beredskabsdirektør Klaus Vibe Hebsgaard fra Midtjysk Brand & Redning mandag formiddag.

Ophævelsen af afbrændingsforbuddet bygger på DMI’s såkaldte tørkeindex, som bygger på flere faktorer. Blandt andet mængden af fugt i jorden. Tørkeindekset har i lang tid ligget på det maksimale - et ti-tal. I lørdags var indekset i Silkeborg faldet til et syv-tal.

- Selvom afbrændingsforbuddet er ophævet, skal man stadig passe på og tage sine forholdsregler, for det er stadig tørt. Det kan man jo se på græsset. Det er ikke grønt endnu, siger Klaus Vibe Hebsgaard.

Oversvømmede veje
Der har været afbrændingsforbud i Silkeborg siden den 2. juli.

Ifølge silkeborg-vejret.dk er der i Silkeborg i august faldet omkring 65 millimeter regn. En stor del af nedbøren er faldet i weekenden med 18 millimeter regn lørdag og 16 millimeter regn søndag og 13 milliometer natten til mandag. Særligt lørdagens regn betød oversvømmede veje flere steder i Silkeborg.