Cykeltur med bog-aktuelle Bak

Hans Krabbe 

»Hjælperytteren« er den meget sigende undertitel på bogen om Silkeborg-proffen Lars Bak. Den er på gaden på mandag den 20. august - rul en tur med Bak dagen efter

SILKEBORG Han er garant for godt humør, han er garant for en sliderindsats ude i modvinden for at skærme sine kaptajner - og nu er han så også bogaktuel, den professionelle, silkeborgensiske cykelrytter Lars Bak.

Bogen »Lars Bak - hjælperytteren« er på gaden mandag den 20. august. Det er den erfarne sportsjournalist med over 40 års kendskab til cykelsporten, Carsten Ritter, der har forfattet bogen om Lars Bak, og der bliver mulighed for at møde både hovedpersonen selv og forfatteren ved et arrangement i Silkeborg allerede dagen efter bogpremieren, tirsdag den 21. august.

Det sker, når Lars Baks mangeårige ven, eksprofessionelle Allan Johansen, inviterer på god cykelsnak, anekdoter fra talrige år på de europæiske landeveje og også en cykeltur sammen med Lars Bak, der for en kort stund runder Danmark og Silkeborg i forbindelse med lanceringen af bogen.

Alle er velkomne
- Det er aldrig kedeligt at være sammen med Lars. Jeg ved det, for vi var holdkammerater på Team Fakta fra 2002 til 2008, og der var år, hvor jeg tror, jeg tilbragte mere tid på diverse hotelværelser sammen med Lars, end jeg gjorde hjemme ved min familie, fortæller Allan Johansen.

Nu er vennen altså bogaktuel, og det mente Allan Johansen godt kunne bære et uhøjtideligt arrangement i hjembyen, hvor både rytter og forfatter er til stede.

- Der bliver mulighed for at høre mere om bogen, og så cykler vi naturligvis også en tur. Det bliver med maksimalt 25 kilometer i timen, så alle kan være med og sludre undervejs. Og alle med interesse for landevejscykling er velkomne. Lars snakker utrolig meget på en træningstur. Gerne om sig selv, men han er nu også god til at spørge ind til andre, siger Allan Johansen.

Turen på Silkeborg-egnen, der bliver på cirka 45 kilometer, har start kl. 16.30 ved Midtjyllands Avis’ redaktion på Papirfabrikken mellem Radisson Blu og Performers House.

Carsten Ritters »Lars Bak - hjælperytteren« udkommer på People’s Press.