Røde Kors Genbrug åbner med virtuel reality

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Røde Kors Genbrug, der fredag åbner ny og større butik på Nygade, bruger ny teknik til at give kunderne en fornemmelse af nødhjælpsarbejdet rundt om i verden

SILKEBORG Når de omkring 25 frivillige i den lokale afdeling af Røde Kors, fredag middag byder velkommen til organisationens nye genbrugsbutik på Nygade, bliver det blandt andet med premiere på et helt nyt tiltag, der skal bringe kunderne tæt på nødhjælpsorganisationens arbejde rundt om i verdens brændpunkter.

Midlet er virtuel reality, hvor man ved hjælp af moderne teknik, kan få en oplevelse af at være helt tæt på, når Røde Kors eksempelvis deler mad ud til flygtninge. Ved hjælp af et par specielle briller, kan man se en film - og få oplevelse af, selv at være til stede.

- Det bliver faktisk sådan, at man næsten selv føler, at man står i køen og venter på hjælp, siger Jørn Pagh, formand for Røde Kors Silkeborg, der sammen med de frivillige arbejder på højtryk, for at få butikken klar til åbning fredag.