Svømning for børn med særlige behov

Them Svømmeklub er klar til ny sæson og nyt tiltag

THEM I den nye svømmesæson har Them Svømmeklub lavet et nyt tiltag for børn med særlige behov.

- Det har længe været et stort ønske, og nu har vi to instruktører, der brænder for opgaven. Vi synes, at svømning skal være for alle, også børn med for eksempel autisme og ADHD. Igennem længere tid har vi fået henvendelser fra forældre til børn med autisme og ADHD, som har eftersøgt et særligt hold til deres børn, fortæller Diana Nonbo, der er formand i Them Svømmeklub.

Holdet er målrettet børn inden for autisme-spektrum-forstyrrelse og ADHD.

Derfor er holdet ideelt til børn, som har behov for fast struktur, visuel støtte, skærmet miljø både i omklædning og i svømmehallen. Instruktørerne har erfaring med børn med særlige behov.

Der vil blive udbudt seks-otte pladser med opstart mandag den 20. august

Formålet med holdet er tilvænning til vand gennem leg, målet er, at børnene opnår tryghed ved vandet, instruktørerne og svømmehallen.

I Them Svømmeklub skal der være omkring 125 frivillige for at få bemandingen til at gå op.

- I øjeblikket leder vi med lys og lygte efter de sidste voksne til vores børnehold. Vi mangler 2-3 voksne med lyst til at gøre en forskel - faktisk har vi udløbet en dusør til dem som finder flere, der vil være frivillige hos os - vi mener, at alle børn har ret til at lære at svømme, og vi vil gøre vores til at indfri dette mål, fortæller Diana Nonbo.

Traditionen tro begynder Them Svømmeklub med et opstartsmøde for alle frivillige. Det er søndag den 19. august .