Mor om 18-årig søn: Han er ikke flugtbilist

18-årig bilists mor er ikke enig med politiet i, at hendes søn er flugtbilist

SILKEBORG Tidligere i dag omtalte vi på mja og i vores trykte avis et færdselsuheld, der skete fredag 17.48 i krydset Søvej/Christian 8.s Vej i Silkeborg.

Vi skrev, at den 18-årige bilist stak af efter at han havde ramt en knallert, ført af en 15-årig ung mand, der ikke væltede og ikke kom til skade ved sammenstødet. Og at et vidne tog et foto af bilen.

Da politiet opsøgte den 18-årige på bopælen efter uheldet erkendte han anklagen om at forårsage uheldet og at køre fra stedet uden at give sig til kende.

Moderen til den 18-årige bilist har kontaktet avisen for at pointere, at hendes søn ikke er en flugtbilist.

Hun fortæller, at han ganske rigtigt ramte knallerten og kørte fra stedet uden at give sig til kende.

Han stoppede på Skovbakkens p-plads, der ligger nogle hundrede meter fra uheldsstedet. Om hvorfor han ikke bare stoppede ved uheldsstedet fortæller hun, at sønnen som uerfaren bilist gik lidt i panik. Han var usikker på, hvad han skulle gøre på et sted, hvor der var meget trafik og afspærringer. Samtidig tænkte han også, at det ikke kunne være helt så galt, for knallertkøreren var fortsat sin kørsel over på den anden side af krydset, siger hun.

Moderen fortæller, at hendes mand klokken 18.19 ringede til politiet og fortalte, at sønnen havde været indblandet i færdselsuheldet, men at modtageren af opkaldet ikke var interesseret i at få bilens registreringsnummer, når der ikke var sket personskade.

Politiassistent Michael Svendsen fra politiet i Silkeborg bekræfter, at politiet klokken 18.19 fik et opkald om sagen. Han kan ikke i sine papirer se, hvad der blev sagt i samtalen.

Betjenten vurderer, at det stadig er problematisk, at den 18-årige kørte væk fra uheldsstedet.

Umiddelbart vurderer han, at sigtelsen for at stikke af fra et uheldsted, uanset et telefonopkald en halv time senere, stadig er rimelig.