Politiet efterlyser vidner til stort cykeltyveri

Adam Haff 

Søndag aften eller natten til mandag blev der stjålet 14 cykler fra villakvarter i Silkeborg. Flere var dyre racercykler og mountainbikes

BALLE Hvis man bemærker mistænkelige køretøjer i sit kvarter, skal man ikke tøve med at ringe til politiet.

Sådan lyder opfordringen fra politiet i Silkeborg, som mandag modtog flere anmeldelser på cykeltyveri.

Søndag aften eller natten til mandag blev der stjålet 14 cykler fra garager og udhuse på Balle Husevej i Balle.

Blandt det stjålne er tre racercykler til en samlet værdi af 70.000 kroner og to mountainbikes til samlet 35.000 kroner.

Det anmeldte de to husstande. En tredje beboer på vejen anmeldte på vegne af flere naboer, at der var stjålet yderligere 9 cykler fra udhuse på vejen. Dermed kan det samlede tyveri løbe op i betragteligt beløb.

Politiet har foreløbig ingen spor af gerningsmændene. Hvis sagen skal opklares, har det derfor stor betydning, at vidner hjælper politiet:

- Vi vil meget gerne have besked, hvis man har set noget mistænkeligt i kvarteret. Det kan være en varebil, man ikke har set før, eller folk, som man måske synes viser lidt for stor interesse for garager og udhuse. Man skal ikke holde sig tilbage. Selv den mindste mistanke eller oplysning kan vise sig at være vigtigt, siger politiassistent Michael Svendsen.

I nogle af de anmeldte sager skete der tyveri fra carport eller fra et uaflåst skur. Blandt andet kom gerningsmændene i et tilfælde ind via et vindue, der stod på klem.

Michael Svendsen opfordrer til, at man lukker og låser døre og vinduer, hvor det er muligt.