Smalt SIF-nederlag i målrigt lokalopgør

Mathias Hove Andersen 

Der var flere flotte scoringer på Jysk Park, men ingen point til SIF, der satte en føring over styr og var tæt på et comeback

FODBOLD Silkeborg IF løb onsdag ind i sæsonens tredje nederlag, da holdet tabte 2-3 til Viborg FF på Jysk Park.

SIF’erne indtager dermed fortsat 10.-pladsen i 1. division med fire point efter fem kampe, mens Viborg avancerede til fjerdepladsen.

Landets næstbedste rækkes toppes fortsat af HB Køge, der har 12 point på trods af aftenens nederlag til Næstved.

Viborg bedst fra land
Gæsterne var farligst i hovedparten af første halvleg, og Viborg kom frem til flere lovende tilbud. Hjemmeholdet kunne dog glæde sig over, at skarphed var en mangelvare hos Andreas Albers og co., der havde problemer med at få et kvalificeret slutprodukt på deres chancer.

Første reelle chance til SIF opstod efter en god halv times spil, da Mads Emil Madsen fandt Jeppe Okkels i et kontraløb. Den hurtige kantspiller satte fart og rundede en Viborg-forsvarer, inden en afslutning mod det korte hjørne blev puffet ud til et hjørnespark af Ingvar Jónsson i gæsternes mål.

Chancen blev startskuddet til en fin SIF-periode frem mod pausefløjtet, og med få minutter tilbage af første halvleg var Sebastian Jørgensen tæt på at snyde Viborg-defensiven. Den unge kantspiller, som var med i startopstillingen for første gang, tog et frækt træk og slap fri i feltet, men han kunne akkurat ikke nå at afslutte, inden bolden blev clearet i feltet.

Mahollis første mål
De gode SIF-takter fortsatte fra anden halvlegs start, og hjemmepublikummet fik hurtigt noget at juble over. I det 47. minut havde Viborg-defensiven problemer med at cleare bolden efter et fremstød fra indskiftede Stephan Petersen, og efter en blokering fra Sebastian Jørgensen havnede bolden ved en umarkeret Jeppe Okkels, der afsluttede fladt. Gæsternes målmand diskede op med en flot redning, men Shkodran Maholli var først på riposten og scorede sit første mål for SIF, da han sendte kuglen i nettet til 1-0.

SIF’erne formåede at fastholde momentum, og værterne skabte også flere chancer, men ikke desto mindre kom Viborg på 1-1 efter en flot soloaktion i det 64. minut, hvor Christian Moses hamrede bolden op i krogen med formidabelt langskud.

Fem minutter senere blev ondt værre for hjemmeholdet, da Anders Hagelskjær forgæves forsøgte at heade et Viborg-indlæg væk i eget felt. SIF-stopperen steg til vejrs, men han kunne ikke nå op til kuglen, som dumpede ned ved Christian Moses, der blev dobbelt målscorer med en klinisk afslutning, hvor Thomas Nørgaard igen var chanceløs i målet.

SIF tæt på comeback
I det 75. minut var SIF meget tæt på at udligne, da Shkodran Maholli kom først på et indlæg fra Stephan Petersen, men Viborg-keeperen viste storspil i målet og viftede det kvalificerede hovedstødsforsøg over mål.

Fire minutter senere kom afgørelsen så, da indskiftede Nicklas Røjkjær spillede bande med Mikkel Knudsen, og i feltet kunne det tidligere SIF-talent score gæsternes tredje mål fra en fri position.

I det 87. minut fik Magnus Mattsson reduceret til 2-3 på et flot fritsparksmål, og efterfølgende var Stephan Petersen meget tæt på at udligne til 3-3, men Ingvar Jónsson var igen på plads i Viborg-målet, og derfor var det gæsterne, der løb med de tre point efter en nervepirrende afslutning med store tilbud i begge ender.