Avistur til en af Europas største kunstudstillinger

Christian Kloch Larsen 

Midtjyllands Avis arrangerer læsertur til Nordart-udstillingen i Rendsborg sammen med kunstneren Carsten Frank

KUNST Kunstneren Carsten Frank fra Silkeborg er blandt de få udvalgte kunstnere fra hele verden, som er med på en af Europas største kunstudstillinger - Nordart i Rendsborg cirka 70 kilometer syd for den dansk-tyske grænse.

Onsdag 3. oktober giver Midtjyllands Avis sine læsere mulighed for at opleve den store kunstudstilling på en heldagstur, hvor Carsten Frank deltager i busturen til Kulturverke Carlshütte, som ligger i Rendborg-bydelen Büdelsdorf.

Kunstverke Carlshütte er indrettet i nogle gamle, meget store bygninger, hvor der tidligere var et stort jernstøberi. Det lukkede i 1997 og i 1999 åbnede Carlshütte som kunstcenter med enorme udstillingslokaler - tilsammen over 25.000 kvadratmeter under tag.

Hvert år arrangeres Nordartudstillingen, som samtidskunstnere fra hele verden står i kø for at komme med på.

Carsten Frank har i flere omgang overvejet at indsende nogle af sine værker til Nordart. I år tog han modet til sig og det endte med at han fik antaget ni af sine nyere, eksistentielle værker, som også blev vist på hans separatudstilling i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk sidste år.

I år havde 3500 kunstnere fra hele verden søgt om at få deres værker med på Nordart-udstilling og kun 200 blev antaget.

Onsdag 3. oktober kører bussen først fra Silkeborg og dernæst til Ikast og Herning, inden turen går sydpå mod Rendsborg.

Undervejs vil Carsten Frank fortæller om udstillingen, og om at være en af de udvalgte kunstnere på den internationale kunstudstilling i Kunstverke Carlshütte.

Tilmelding til Læserklubben på [email protected] eller på tlf. 87228469/96263756