Bredt program på biblioteket

Silkeborg Bibliotekerne er klar med 150 arrangementer i løbet af efteråret

KULTUR Silkeborg Bibliotekerne er klar med et nyt program med mere end 150 efterårsarrangementer. Der er noget for alle - uanset alder, køn og interesser - til de mørke efterårsaftener, der venter forude.

Ifølge bibliotekschef, Lars Bornæs, er det netop den mangfoldighed, der er lagt vægt på i efterårets program.

- Vores fornemmeste opgave er at inspirere og nogle gange også udfordre vores brugere. Som bibliotek har vi en bred palette af opgaver, som vores medarbejdere skal løse hver dag, og jeg synes, at vi med efterårets program viser lige præcis den mangfoldighed, som vi skal kunne levere på bibliotekerne, siger han.

Silkeborg Bibliotekerne - det vil sige lokalbibliotekerne i Them, Kjellerup og Gjern samt hovedbiblioteket i Silkeborg - havde sidste år 547.315 besøg.

Forventer flere besøg
Biblioteket forventer, at besøgstallet vil stige med 25 procent i år, da de nye tiltag på Bindslevs Plads og i Campus-regi giver mulighed for nye typer af arrangementer i byrummet, men også ude i lokalområderne er der stor interesse for, hvad bibliotekerne har at byde på. Det afspejler sig også i de nye efterårsprogram, hvor Kjellerup Bibliotek og Mosaikken har et stærkt filmprogram med biograf for alle aldre suppleret med relevante forfatterforedrag.

Tæt samarbejde
Them Bibliotek & Medborgerhus arbejder tæt sammen med lokale ildsjæle omkring anderledes musikarrangementer, og i Gjern er der lige nu en øget interesse fra lokalområdet for især familiearrangementer og de teknologiske Makerspace aktiviteter.

På Silkeborg Bibliotek er der i den kommende efterår alt fra store forfatterforedrag med Michelle Hviid og Leonora Christina, til lyttesaloner, babycaféer, dukketeater, streetart, bogcaféer, kulturmøder, Årets Bøger, læsekredse og meget mere.