Weekend i kunstens tegn – for 25. gang

Christian Kloch Larsen 

Montmartre-marked på Skoletorvet lægger op til en weekend med masser af åbne atelierdøre hos kunstnere i Silkeborg og omegn

KUNST I den kommende weekend inviterer 100 kunstnere i Silkeborg og opland indenfor, så man får mulighed for at se deres kunst, og hvordan de enkelte kunstnere arbejder med deres værker. Det sker i forbindelse med Åbne Atelierdøre, som denne gang bliver afviklet for 25. år i træk.

Traditionen tro bliver der varmet op til weekendens Åbne Atelierdøre fredag eftermiddag med pariser-stemning i Silkeborg, og det sker igen i år på Skoletorvet.

Ved Montmartre-markedet arbejder mange af kunstnerne ved deres staffelier under åben himmel og gæsterne har mulighed for at vinde flotte præmierer i det store kunstlotteri. I år er der i forbindelse med Åbne Atelierdøre 25 års jubilæum ekstra mange gevinster i lotteriet og en hovedpræmie på en tur for to til Paris.

På blaffertur
Både lørdag og søndag inviterer kunstnerne indenfor i deres atelierer. Og i år står Åbne Atelierdøre for den særlige jubilæumsevent »Hjælp en blaffer«, som går ud på, at to piger, Amalie og Silja, tager den »på tommelfingeren« rundt til så mange atelier som muligt. Ved gæsternes og kunsternes hjælp får de dekoreret en genstand, som skal med på blafferturen. Målet er at nå rundt til 25 kunstnere i løbet af weekenden.