Med Læserklubben til smuk julekoncert i Operahuset

Lone Henningsen 

Juletur til København med koncert af Sissel Kyrkjebø i Operahuset, ophold på det dejlige Copenhagen Admiral Hotel og en tur i Folketinget. Tag med Læserklubben 17.-18. december

Englene synger sikkert med, når Sissel Kyrkjebø lader sin pragtfulde stemme fylde den store sal i Operahuset i december måned, når julekoncerten er på programmet. Ingen tvivl om, at Sissels stemme er fuldstændig fantastisk, og når det er selve Operahuset, der lægger akustik og omgivelser til, går alt op i en højere enhed.

I lighed med sidste år tager Læserklubben på juletur til hovedstaden med indlagt julekoncert 17.-18. december.

Sørens Rejser er teknisk arrangør og der meldes afgang fra Silkeborg, Ikast og Herning mandag mellem klokken 8 og 9. Undervejs i bussen trakteres vi med kaffe og rundstykker og kører med en pause undervejs til København og direkte til Copenhagen Admiral Hotel, lige i centrum ved havnefronten.

Centrum for begivenheder
Det flotte og specielle hotel er indrettet i et mere end 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1787. Stedet og bygningen på havnefronten har i århundreder været centrum for fantastiske og markante begivenheder. Havnefronten myldrede allerede tilbage i 1700-tallet af aktivitet - idet pakhuset udgjorde hjertet i skibsfarten til og fra hele verden.

Huset har været vidne til og overlevet en lang række begivenheder gennem tiden. Branden på Christiansborg brød ud i 1794. Blandt de københavnere, der mistede deres bolig i branden, var også kongefamilien, der efterfølgende flyttede ind på Amalienborg. Dette resulterede i et naboskab mellem pakhuset og kongefamilien, der eksisterer den dag i dag.

»Slaget på Reden« udspilledes i 1801 så at sige uden for vinduerne af pakhuset. Blot seks år senere var bygningen vidne til englændernes ubarmhjertige bombardement af København.

I dag fremstår Copenhagen Admiral Hotel som ét af hovedstadens mest moderne og karismatiske hoteller. Den maritime stemning og historiens vingesus sidder stadig i husets massive træbjælker og rå murstenshvælvinger.

Landlig hygge på Christianshavn
Klokken 16 kører vi til Restaurant Ravelinen, som må være en af de mest landlige restauranter placeret direkte midt i storbyen med udsigt over de gamle kanaler og det flotte gamle voldanlæg.

Her nyder vi en tre-retters middag inklusiv en drikkevare (flere kan købes) inden vi fortsætter til Holmen og vort smukke operahus.

På de bedste pladser
Koncerten begynder klokken 20, så inden vi sætter os på vores pladser, har vi måske lige tid til at se os lidt omkring i det fantastiske hus. Tag et blik på Olafur Eliassons utrolige lysekroner, der med en diameter på tre meter, 8000 spejle og 300 lamper, funkler selv i sollys.

Vi har pladser i bedste kategori, så vi alle kan nyde såvel Sissels skønne ydre, som hendes fantastiske stemme på fornemste vis. Når koncerten er slut, køres der tilbage til hotellet.

Rundvisning i magtens centrum
Tirsdag efter en fyldig morgenbuffet kører vi ind til Christiansborg. Her i magtens centrum får vi en rundvisning samt fortællingen om dagligdagen for den folkevalgte flok, der har fået den vigtige opgave at styre vort land.

Herefter har vi lidt tid til at nyde den julepyntede hovedstad på egen hånd, inden vi atter samles og kører mod vest til Jylland.

Forventet hjemkomst mellem klokken 19.30 og 20.30.

Prisen for denne dejlige juletur er for avisens abonnenter 2895 kroner pr. person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter kan deltage for 2995 kroner per person. Eneværelsestillæg på 775 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel

Morgenkaffe og rundstykker

Tre-retters middag på Ravelinen

Ophold på Copenhagen Admiral Hotel

Transfer til Operahuset

Billet (kat. A) til Sissels julekoncert i Operahuset

Morgenmad

Rundvisning på »Borgen«

Bestemt plads i bussen kan reserveres for 100 kroner.

Tilmelding til Læserklubben.