Tur til Föhr i Vadehavet med Læserklubben

Lone Henningsen 

Heldagstur til den smukke tyske ø, Föhr fredag 28. september

Et malerisk landskab af kilometerlange hvide strande, frodig grøn natur og idylliske landsbyer venter os på Tysklands femte største ø.

Læserklubben tager sammen med Skave Turistfart på øtur fredag 28. september, hvor vi kører sydpå og måske finder ud af, hvorfor Föhr i folkemunde kaldes »Den frisiske caribiske ø«.

Opsamling i Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 06.30 og 07.30. Undervejs mod Dagebüll serveres kaffe og rundstykker i eller ved bussen. Sejladsen fra Dagebüll til Föhr tager en lille times tid, og her kan vi nyde en herlig gullaschsuppe, mens vi glider forbi halligerne.

En forfatter værdig
Ved ankomsten til Föhr står den lokale bus med dansktalende rejseleder klar til at tage os med på en to-timers rundtur.

Föhr, der er på størrelse med Rømø, har været beboet i flere tusinde år. Tidligere levede beboerne af skibsfart, landbrug og hvalfangst, men i begyndelsen af det 19. århundrede udviklede øen sig til et turiststed og blandt andet H.C. Andersen var en hyppig gæst på øen, hvor han skrev flere af sine berømte eventyr.

Hovedbyen Wyk har cirka 5000 indbyggere og er en rigtig hyggelig by med fine gamle gader og en lang flot strandpromenade.

Interessant historie
Föhr er ikke kun en utrolig smuk ø med egen 18-hullers golfbane og flyveplads, men har især meget at byde på for den historisk interesserede. Den lokale guide fortæller blandt andet om, hvordan Vesterland var dansk indtil 1864, mens Østerland hørte ind under Hertugen af Slesvig, og der tales den dag i dag stadig tre sprog på øen.

Ruten tager os forbi de »talende gravsten« på kirkegårdene i Süderende og Nieblum, og vi besøger en af de seks fuglekøjer, som til dels stadig er i drift.

Herefter er der tid på egen hånd i Wyk, inden vi sidst på eftermiddagen skal med færgen retur til Dagebüll.

Brug eventuel tiden på at tage en dejlig slentretur langs strandpromenaden eller besøg byens mange butikker.

Flæskesteg i Løgumkloster
Vi er tilbage på fastlandet sen eftermiddag og kører direkte til Løgumkloster Centralhotel, hvor gammeldags flæskesteg med masser af tilbehør venter os.

Sen aften er vi retur i vores hjembyer efter en oplevelsesrig dag så tæt på Danmark, men alligevel meget anderledes.

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 895 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage for 945 kroner.

I prisen er inkluderet: Buskørsel, dansk turleder hele vejen, morgenkaffe/te med rundstykke, gullasch til frokost, færgeoverfart, ørundtur med lokalguide, aftensmad i Løgumkloster.

Bestemt plads i bussen kan reserveres for 50 kroner.

Tilmelding til Læserklubben.