35 år med ballet

Ellen Østerbys Balletskole tager hul på sæson nummer 35 i Silkeborg

BALLET Når Ellen Østerby i denne sæson underviser sine danseelever på Den kreative skole, er det 35. gang hun byder dansehold velkommen. Til Silkeborg vel at mærke.

For den erfarne danseinstruktør, der etablerede sin første danse- og balletskole i 1958 på Ulstrup Kro, har en rygsæk med erfaringer, der kan matche de fleste Hendes cv tæller blandt andet elev og instruktør på Odense Balletakademi, Odense Teater og professionel danser på Nykøbing Falster Revyen gennem mange år. Italien, Sverige og Tivoli i København tæller også blandt hendes arbejdspladser, og gennem 20 år var hun endvidere instruktør på Busbjergspillene.

Fem forskellige hold
Der danses i Den Kreative Skole på Bindslevs Plads, og Ellen Østerby underviser fem forskellige hold, der strækker sig begyndere og lidt øvede i fem-års alderen over begyndere og lidt øvede i alderen 11 til 14 år til unge og voksne.

Første gang er onsdag den 5. september og sæsonen varer frem til afslutningen på Viborg Teater den 26. maj 2019, hvor eleverne blandt andet vil opføre balletten Coppelia.