Frederik Lykke til EM på mountainbike

Flere medlemmer af SIF Cykling gjorde en god figur i weekenden

CYKLING Det blev til en flot 14. plads for silkeborgrytteren Frederik Lykke, da han stillede op i U15 klassen ved EM i mountainbike i italienske Aosta.

180 ryttere stillede op til start på en ekstrem krævende rute med mange teknisk svære passager, der var anlagt i 2000 meters højde på skisportsstedet Pila.

- Det er første gang jeg kører for det danske landshold, og kører så stort et stævne. Jeg får en dårlig startposition som nummer 49, og må fra start kæmpe mig forbi mange ryttere. Der er ikke meget plads i sporet, så det kræver meget energi at hente de førende. Jeg kom så langt frem jeg kunne, og er super tilfreds med min 14 plads, lyder det fra Frederik Lykke.

Samme glæde og tilfredshed kommer fra Simon Toft Hansen, der i weekenden deltog i enkeltstarten under Superdæk Løbet i Vejen. hvor han vandt i B-klassen.

- Jeg skal køre amatør VM i Italien på torsdag, så da jeg har trænet hårdt til det, vidste jeg godt, at jeg ikke kunne køre op til mit allerbedste. Men jeg kunne bruge dagens løb som sidste led i forberedelsen. Så jeg lagde konservativt ud og prøvede at holde poweren oppe hele løbet og fokusere på at holde den aerodynamiske position. Selvom det på grund af trætheden fra træningen ikke var min bedste enkeltstart, så er jeg rigtigt godt tilfreds med den måde jeg udførte den på. Og jeg endte med at få min første sejr i B-klassen, så det er jeg rigtigt glad for, siger Simon Toft Hansen.

Silkeborg I.F. cykling havde sendt flere rytter til start til weekendens DM i Tune på Sjælland, hvor der skulle dystes i såvel enkelstart som landevejsløb.

Ved lørdagens enkelstart kørte klubbens U13 rytter Victor Johannsen sig i top 10, da han med en 9. plads var godt med fremme blandt de 47 startende ryttere.

Victor kørte den 11,8 kilometer lange rute med et gennemsnit på 35,3 kilometer i timen. U15-rytteren Joakim Tanski Kristensen fik en 19. plads ud af 79 startende ryttere på deres 15,1 kilometer lange rute.

Til søndagens landevejsløb havde klubbens U11 rytter Casper Johannsen heldet på sin side, da han fik en 3. plads i spurten. Men der skulle målfoto til. Kun 10 millimeter skilte rytterne, da kommisærerne kunne afgøre den tætte spurt mellem 3. og 4. pladsen.

I U13 feltet kom Victor Johannsen ikke med dagens første 12 mands udbrud, og var efter 1. omgang af 2 på den 29,6 kilometer lange rute 33 sekunder efter førergruppen. Alligevel lykkedes det Victor og en stærk Herning rytter at køre sig op til udbruddet. I spurten lykkedes det Victor Johannsen at komme ind på en 4. plads.

I U15 kom Joakim Tanski Kristensen ind på en 25. plads efter 44,4 kilometer.

I det 103 mand store U17 felt fik Christian Spang Kjeldsen en flot 15. plads på den 74 kilometer lange rute.