Mesterlige Mads tog sin fjerde titel

22-årige Mads Brandt Pedersen fra Silkeborg Kajakklub sætter en tyk streg under, at han er Danmarks ubestridt største navn på maraton-distancen i kajak

RONING Under de danske mesterskaber på Bagsværd Sø imponerede den unge Silkeborg-roer Mads Brandt Pedersen ved at tage sit fjerde mesterskab på stribe i seniorernes enerkajak og dermed give sig selv den perfekte optakt til VM i Portugal i september.

Mads Brandt Pedersen blev en suveræn danmarksmester og fik på præmieskamlen følgeskab af ny sølv- og bronzevinder i skikkelse af klubkammeraterne Nicolai Winther og Jonathan Dagnæs.

Jonathan Dagnæs vekslede siden bronze til guld, da han for tredje gang i træk genvandt mesterskabet i toerkajak sammen med klubkammeraten Søren Maretti i et tæt toer-løb, hvor tre både til det sidste kæmpede med om titlen.

Her blev Mads Brandt Pedersen sølvvinder sammen med Nicolai Mørcke fra Lyngby Kanoklub.

Parret var 20 sekunder fra guldvinderne, men blot et sekund hurtigere end Rasmus Brandenhoff Lind og Tommas Nielsen fra Vallensbæk Kano og Kajak Club på tredjepladsen.

Knusende sikker sejr
Hos herrejunior lå presset og favoritværdigheden tungt på den nykårede EM-sølvvinder Thorbjørn Rask fra Silkeborg Kajakklub.

Sammen med Mads Brandt Pedersen er han forhåndsudtaget til VM, og ved DM levede han flot op til favoritværdigheden ved at blive ny dansk mester med en knusende sikker sejr over sidste års mester, Nikolai Thomsen fra Marselisborg Kano og Kajak Club og med den tredobbelte junioreuropamester på 1.000 meter, Rasmus Knudsen fra Lyngby Kanoklub, på tredjepladsen.

I toerkajak tog Thorbjørn Rask guldet sammen med Nikolai Thomsen.

Hos damerne blev Emilie Rosenkilde fra Nybro-Furå Kano og Kajakklub, ny dansk mester.

Hun var næsten to minutter hurtigere efter de 25,9 km end Emma Bock fra Hellerup Kajakklub på andenpladsen, mens Frederikke Maretti fra Silkeborg Kajakklub kom i mål på trediepladsen, 22 sekunder efter sølvvinderen.

Guld til ungdommen
Længere nede i ungdomsrækkerne stod Silkeborg også for en stor del af medaljehøsten.

Lærke Langelund Eriksen toppede sine 4 guld og 2 sølv fra NM i sprintkajak op med endnu endnu en guld- og en sølvmedalje til samlingen, da hun I K2 med sin faste makker Anna Find Hansen fra Vallensbæk vandt guldmedalje i K2. Foran endnu en Silkeborg roer, nemlig Karoline Nielsen og hendes makker Mia Christiansen fra Maribo.

I K1 måtte Lærke se sig slået af stortalentet Katrine Jensen fra Maribo. Lærke Langelund Eriksen fik sølv, mens de øvrige Silkeborgpiger opnåede flotte placeringer med Kristine Rohde på 5. pladsen, Astrid Eichler Hansen på 6. pladsen og Mille Bjerremand Andersen på 12. pladsen.

Væltede på målstregen
Hos U16 drengene blev der også vundet medaljer.

Jeppe Maretti vandt bronze i K1 og guld i K2 sammen med Lukas Solne og klubkammeraterne Noah Dyekjær Pedersen og Oskar Schaufuss vandt bronze.

Bertram Sørensen viste i U14 klassen at han har stort talent for at ro maraton og var hjerteknusende tæt på at vinde en medalje. I den afsluttende spurt, hvor 3 roere kæmpede indædt om sølv og bronze medaljerne, fik Bertram så meget fart i båden at han mistede balancen og højest uheldigt væltede lige på målstregen. Derfor blev der i denne omgang ingen medalje til Bertram i K1.

Det blev der heldigvis i K2. Bertram Sørensen vandt bronze sammen med hans klubkammerat Frederik Vestergaard, der i øvrigt fik en 4. plads i K1. Silkeborg Kajakklub havde hos U14 drenge også Magne Meyer og Asger Have Poulsen til start. De fik henholdsvis en 14. og en 18. plads. U14 pigerne kom hjem med en sølvmedalje vundet af Camilla Rask og Maria Rohde. Line Holm blev nr. 6 i K2 og nr. 8 i K1.

Øvrige K1 placeringer blev, Camilla Rask 4, Camilla Jeslund 9 og Caroline Schrold 15.

U12 drenge dominerede
U12 drenge klassen blev nærmest totalt domineret af Silkeborg drenge.

Guld til Anton Hinge, sølv til Mikkel Østergaard, bronze til Kristoffer Østergaard Hansen. Marcus J. Larsen, Johan Klitte og Hakon Meyer blev nr. 4, 5 og 7.

Sidst men ikke mindst fik Silkeborg Kajakklub i U10 klassen 2 nye Danmarksmestre nemlig Frida Hinge hos pigerne og Rasmus Klitte hos drengene.

Derudover vandt Jonathan Schrold sølv, mens Anders Lo Presti blev nr. 5.

De tre sidstnævnte er alle startet med at ro kajak 1. maj i år, så det må siges at være en rigtig god start på kajakkarrieren.