Silkeborg-Voel måtte slide for sejren i premieren

Mathias Hove Andersen 

Oprykkerne fra Skanderborg Håndbold bed fra sig, men lokalopgøret i Fælleden endte alligevel med en udesejr til Voel-kvinderne

HÅNDBOLD Onsdag aften åbnede Silkeborg-Voel den nye ligasæson med et lokalopgør, og lillesøster fra Skanderborg Håndbold indkasserede et ventet nederlag på 23-27 til gæsterne fra Søhøjlandet.

Det var ellers oprykkerne, der startede bedst i Fælleden, hvor Skanderborg bragte sig foran 2-0, men gæsterne kom hurtigt tilbage på omgangshøjde, og efter 11 minutters spil måtte hjemmeholdet tage timeout ved stillingen 4-6. Det havde dog ingen effekt, og midtvejs i første halvleg var Voel-føringen vokset til seks mål.

Skanderborg var dog ikke slået, og mens Silkeborg-Voel gav pause til flere af spillerne fra idealopstillingen, fik hjemmeholdet reduceret til 10-13. Problemerne fortsatte for gæsterne, og Stine Bonde måtte diske op med en flot dobbeltredning i forbindelse med et straffekast for at holde værterne på afstand. Det gav Voel-holdet en sidste mulighed inden pausefløjtet, og her kunne Lea Hansen score til 12-15, hvilket var stillingen efter de første 30 minutter.

Skanderborg kom tilbage
Fra anden halvlegs start var Silkeborg-Voel tilbage i stærkeste opstilling, men det forhindrede ikke Skanderborg i at reducere gæsternes forspring til et enkelt mål. Voel-træner Jakob Andreasen måtte derfor tage timeout ved stillingen 16-17 efter godt 35 minutters spil, men udligningen til 17-17 blev ikke desto mindre en realitet.

Silkeborg-Voel fik dog stille og roligt etableret et nyt forspring, og selvom Jane Schumacher misbrugte et straffekast, var gæsterne i front med fire et kvarter før tid, hvor Rikke Iversen udbyggede til 17-21 i kampens første og eneste overtal.

Værterne rejste sig dog igen og kom tilbage på 20-21, men denne gang blev muligheden for at udligne misbrugt, og da Stine Bonde diskede op med et par vigtige redninger i Voel-målet, fik gæsterne slået et afgørende hul til 20-24 med ni minutter tilbage på uret. Gæsterne var i kontrol i slutfasen, og slutresultatet 23-27 vidnede om en relativt sikker sejr.