SIF får kæmpe halvårs-overskud

Peter A. Sørensen 

Millionerne vælter ind hos SIF, der for første gang har overskud på fodboldforretningen

FODBOLD Økonomien har det forrygende i Silkeborg IF.

Selskabet bag det professionelle selskab kom her til morgen ud med et kæmpe halvårs-overskud på 22,7 millioner kroner.

- Det er dog vigtigt at understrege, at det gode resultat i fodbold er en konsekvens af et ekstraordinært godt transferresultat på 21,3 mio. kr. med baggrund i salgene af Robert Skov, Jens Martin Gammelby og Sammy Skytte. Vi spiller som bekendt i næstbedste række i denne sæson, og resultatet betyder, at vi har opnået en økonomisk robusthed, der gør det muligt at lave et sats på fodboldfronten, siger Silkeborg IF Invest A/S’ adm. direktør, Kent Madsen.

Selskabets fodboldforretning er for første gang i nyere tid overskudsgivende - i første halvår af 2018 er der således et overskud på 17,5 mio. kr. mod et underskud på 4,3 mio. kr. for samme per¡ode sidste år, en udvikling ledelsen finder tilfredsstillende.

Fremgangen i forhold til sidste år kan henføres til klubbens transferakt¡v¡tet, der er forbedret med 20,3 mio. kr., hvilket ledelsen isoleret set betragter som meget tilfredsstillende.

Selskabet har ¡ første halvår realiseret en samlet omsætning på 65,3 mio. kr., hvilket er en stigning pâ 29,8 mio. kr. i forhold til første halvår 2017.

Stigningen kan overvejende henføres til erhvervelsen af Hotel Papirfabrikken A/S, hvor driften indgår fuldt ud i perioden (selskabet blev erhvervet 19. juni 2Ol7), hvilket påvirker omsætningen positivt med 17,2 mio. kr.