Læserklubben tager til glimmer og julestemning i Berlin

Sightseeing og julemarked i fantastiske Berlin. Nyd en hyggelig juleweekend 7.-9. december

Velkommen til en skøn storby og velkommen til tysk julemarked, når det er bedst.

Duften af kanel, glühwein og brændte mandler blander sig lystigt med glitrende kugler, nisser i alle afskygninger, gran og millioner af lys. Tyskerne er eminente til at fejre julen i overdådig målestok. Alt og alle bliver pyntet, og folk myldrer rundt i gaderne, helst i snevejr, selvfølgelig, men også selv om det småregner. De overdrevne og elskede julemarkeder er efterhånden blevet verdenskendte og også i Berlin florerer de på bedste vis. Her er cirka 60 af slagsen, så det er bare med at kaste sig ud i juleriet.

Historie og sightseeing
I denne juleweekend, hvor Skave Turistfart er teknisk arrangør, er den populære rejseleder, Bent Jarlkov med for at fortælle og vise Tysklands hovedstad frem. Turen er primært mærket »jul«, men man bør ikke tage til Berlin uden også at se lidt på den fantastiske bys mange andre muligheder. Berlin har desuden en helt særlig historie, som man også er nødt til at få med for at danne sig et helhedsindtryk af Tysklands hovedstad.

Fredag morgen kører bussen tidligt fra Herning, Ikast og Silkeborg og sydpå. Undervejs i bussen serveres morgenkaffe/te og rundstykker og der vil være passende strække-ben-pauser og mulighed for at købe frokost.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til Berlin og kan allerede nu fornemme, at her jules der igennem.

Vi indkvarterer os på Hotel Panorama, som ligger meget centralt på Adenauerplatz ved Kurfürstendamm. Det trestjernede hotel med moderne komfort er et virkelig godt udgangspunkt for at udforske byen.

Hotellets bar bliver ofte brugt af gæsterne om aftenen til at summe lidt over dagens oplevelser.

Madmekka med mere
Vi har atter i år valgt at opholdet blot er med morgenmad, da der er så mange spændende spisemuligheder i gaderne omkring. Udvalget af spisesteder i Berlin er i det hele taget meget stort og utroligt varieret og med mad i alle prisklasser og fra alverdens lande.

Aftenen er til fri disposition. Måske et besøg i tv-tårnet kan friste? Synet af de mange julelys er nemlig ret fantastisk oppefra. Du kan også besøge et eller flere af byens mange julemarkeder, der hver har sit særpræg. Rejselederen hjælper gerne med planlægningen og har med garanti mange andre forslag. Lørdag efter morgenmaden tager Bent os med på en byrundtur i den julepyntede by.

Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, Potzdamer Platz, Neue Wache, Alstadt, Marienkirche og meget andet kommer vi forbi og får historien bag.

»Læbestiften og Pudderdåsen«
Efter rundturen bliver der mulighed for køb af frokost, inden vi bliver sat af ved et af de store julemarkeder lige ved »Læbestiften og Pudderdåsen« - den imponerende Gedächtsniskirche. Kælenavnet har kirken fået på grund af den bemærkelsesværdige arkitektur, og den er et ikon for Berlin.

Den smukke kirke, som stod færdig i 1895 var en gave til det tyske folk fra kejser Wilhelm II. Den blev sønderbombet af briterne under Anden Verdenskrig og i stedet for at genopbygge den efter krigen lod man ruinen stå og opførte i stedet en ny kirke ved siden af. Dette for at synliggøre krigens meningsløshed.

Resten af dagen er på egen hånd.

Tid til grænsehandel
Rejselederen arrangerer en fælles middag om aftenen på en god lokal, tysk restaurant, for dem, der har lyst til det (Pris 150 kroner - skal bestilles og betales hjemmefra).

Når morgenmaden er indtaget søndag, pakker vi bussen og kører til området ved Brandenburger Tor og Rigsdagen.

Her bliver der tid til en lille gåtur og til at få taget de sidste fotos, inden vi kører mod Danmark.

Vi stopper undervejs for køb af sen frokost og når op til grænsen sidst på eftermiddagen.

Her kan man shoppe lidt varer til julen og måske en omgang aftensmad, hvis sulten atter har meldt sig.

Midt på aftenen er vi hjemme efter en spændende weekend i vort nabolands hovedstad.

Prisen er
Prisen for denne weekendtur er for avisens abonnenter 1598 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter kan deltage for 1698 kroner. Eneværelsestillæg på 325 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel t/r

Rejseleder hele vejen

Kaffe og rundstykker på udrejsen

To overnatninger på centralt hotel

Morgenmad

Sightseeingtur

Skatter og afgifter

Bestemt plads i bus kan reserveres for 100 kroner.

Tilmelding til Læserklubben.