Læserklubben tager til Nordart Kunstmesse

Dagstur til en af Europas største kunstmesser i selskab med kunstneren Carsten Frank samt kulturjournalist Christian Kloch. Onsdag 3. oktober er der busafgang til Rendsborg, Nordtyskland

Samtidskunstnere fra hele verden står i kø for at få værker med på denne udstilling, der er en af Europas største.

Silkeborgkunstneren Carsten Frank har i flere omgange overvejet at indsende nogle af sine værker til Nordart. I år tog han modet til sig og det endte med, at han fik antaget hele ni af sine nyere, eksistentielle værker, som også blev vist på hans separatudstilling i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk sidste år.

I år havde 3500 kunstnere fra hele verden søgt om at få deres værker med på udstillingen og kun 200 blev antaget, så det er bestemt ikke enhver kunstner beskåret.

Det gamle jernstøberi
I selskab med Carsten Frank tager vores kulturjournalist Christian Kloch og chefredaktøren på Midtjyllands Avis, Hans Krabbe, på en dagstur til Nordart, og du kan komme med.

Afgang med bus fra Sørens Rejser onsdag 3. oktober fra Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 06.30 og 07.30. Morgenkaffe med rundstykker spises i bussen, når alle er samlet.

Undervejs til Rendsborg vil Carsten fortælle om udstillingen og om sit liv som kunstner. Christian, der har arbejdet som journalist i grænselandet, kan nok lokkes til at informere os lidt om historierne derfra.

Sidst på formiddagen ankommer vi til udstillingen i Kulturverke Carlshütte ved Rendsborg.

Kunstverke Carlshütte er indrettet i nogle gamle, meget store bygninger, hvor der tidligere var et stort jernstøberi. Det lukkede i 1997 og i 1999 åbnede Carlshütte som kunstcenter med enrome udstillingslokaler - tilsammen over 25.000 kvadratmeter under tag.

Hvert år arrangeres Nordart-udstillingen.

Omkring klokken 16 forlader vi messen og kører nordpå.

I Christiansfeld på Den Gamle Grænsekro i hyggelige omgivelser har vi bestilt en to-retters menu - bestående af en skøn wienerschnitzel og pandekager med is og frugt.

Forventet hjemkomst i Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 22 og 23.

Prisen for denne unikke dagstur er for avisens abonnenter 895 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage for 995 kroner.

I prisen er også buskørslen, morgenkaffen, indgangsbillet samt aftensmaden inkluderet.

Tilmelding til Læserklubben.