Her er dronningens program

Søren Nielsen 

10.00 Officiel modtagelse på Silkeborg Rådhus

H.M Dronningen bliver modtaget foran Silkeborg Rådhus på Søvej af en hilselinje, faneborg, Prinsens Musikkorps og med sang og flag af publikum og af medarbejdere og elever fra Silkeborg Højskole.

10.55 Karettur gennem byen

Fra rådhuset kører H.M. Dronningen i landauerkaret eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron gennem midtbyens gågader til Museum Jorn.

11.20 Danmarks Outdoor Hovedstad

Bag Museum Jorn med udsigt til folkeparken Indelukket og Gudenåen præsenteres H.M. Dronningen for Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad med aktiviteter som mountainbike, orienteringsløb og kajak udført af lokale foreninger og elever fra Silkeborg Efterskole.

11.35 Museum Jorn: Udstillinger med Per Kirkeby og Asger Jorn

H.M. Dronningen får fremvist den nyåbnede udstilling med Per Kirkebys værker, en smykkeudstilling af Asger Jorn og 52 helt nyopdagede Jorn-værker.

12.15 Karettur

I landauerkaret kører H.M. Dronningen sammen med borgmester Steen Vindum og hustru Charlotte Vindum fra Museum Jorn til Gl. Skovridergaard.

12.35 Frokost på Gl. Skovridergaard

Silkeborg Kommune byder H.M. Dronningen på frokost produceret af lokale råvarer på Gl. Skovridergaard.

14.10 Køkkenvirksomheden DESIGNA i Kjellerup

Silkeborg Kommune blev udnævnt til Danmarks socialøkonomiske kommune i 2017 og nomineret til prisen i 2018. H.M. Dronningen besøger Danmarks største, privatejede køkkenproducent DESIGNA, som er et godt eksempel på en innovativ virksomhed, der tager et socialt ansvar.

14.50 Neder Kjærsholm Hovedgaard i Thorning

H.M. Dronningen besøger herregården Neder Kjærsholm, som trods mange forandringer og restaureringer fortsat har bevaret det gamle bindingsværk, en sjælden stjernestenpigning i borggården og en fangekælder. Herregården er også en vingård, der producerer dansk vin af høj kvalitet.

19.00 Gæster ankommer til Kongeskibet Dannebrog

H.M. Dronningen byder gæster til souper på Kongeskibet Dannebrog. Kongeskibet ligger til i Horsens Havn.

Tirsdag 4. september

10.00 Nedrivningsvirksomheden Kingo Karlsen

Silkeborg er centrum for mange virksomheder, der arbejder med energi og bæredygtighed. H.M. Dronningen besøger Danmarks førende nedrivningsvirksomhed for at se, hvordan miljørigtig nedrivning foregår, hvor op til 98 % af byggeaffald genbruges.

10.45 Lysbro KUNST – kunstnere med handicap

Lysbro KUNST er et tilbud for unge og voksne med fysisk og psykisk handicap. Her kombineres den kunstneriske faglighed med den pædagogiske. Kunstnerne er i kraft af deres handicap i stand til at skabe interessant og grænseoverskridende kunst af høj kvalitet. H.M. Dronningen vil møde nogle af kunstnerne og se deres aktuelle projekter.

11.40 Folkets afsked fra Torvet i Silkeborg

På det nyanlagte torv, inspireret af Asger Jorn, bliver der en festlig afslutning på H.M. Dronningens besøg. Prinsens Musikkorps spiller koncert sammen med solister, kor og ensembler. Koncerten er tænkt som en fortælling om Silkeborgs historie, kultur og muligheder. Borgmester Steen Vindum holder afskedstale.