Benedikte Storgaard Clausen 

I dag indleder dronningen sin sidste dag i Silkeborg for nu. Det hele kulminerer ved folkets afsked fra Torvet

Dronningens sidste dag i byen: Her kan du se hende

SILKEBORG I dag tager dronning Margrethe hul på sin anden dag og dermed sidste dag i Silkeborg. I hvert fald i denne omgang.

Det betyder, at det altså i dag er sidste chance for at se hende, og faktisk tager hun herfra allerede ved middagstid, så det handler om at komme afsted fra morgenen af.

Klokken 10.00 besæger hun nedrivningsvirksomehden Kingo Karlsen. Her skal hun se, hvordan miljørigtig nedrivning foregår, da virksomheden genbruger op til 98 procent af sit byggeaffald.

Under en time senere er majestæten at finde på Lysbro Kunst, som et aktivitets- og samværstilbud med stort fokus på det kreative og kunstneriske. Dronning Margrethe vil klokken 10.45 se de aktuelle projekter og møde nogle af kunstnerne, som igennem deres handicap er i stand til at kreere spændende og grænseoverskridende kvalitetskunst.

Sidst men ikke mindst vil dronningen befinde sig på Torvet klokken 11.40, hvor lokale borgere har mulighed for at tage afsked og vinke en sidste gang for nu. Her vil Prinsens musikkorps spille koncert sammen med solister, kor og ensembler.

Borgmester Steen Vindum (V) holder afskedstale.