Nikolaj Markussen (i midten) kommer ikke med landsholdet til Budapest. Foto: Tom Laursen

BSV fik unødvendig spænding – men sejrede

Michael Helligsø 

BSV’erne hentede mod Ribe-Esbjerg den første ligasejr i den nye sæson

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg er nu for alvor i gang med den nye ligasæson.

Efter den lunke premiere mod Nordsjælland i fredags kunne sidste sæsons sølvvindere glæde sig over en fin 32-31-sejr på udebane mod Ribe-Esbjerg, der har oprustet kraftigt op til denne sæson. Det resultat kunne der ikke siges meget til, for udeholdet førte næsten fra start til slut og var set over 60 minutter bedst.

Men set med BSV-øjne var der ingen grund til, at det skulle blive så spændende, som det var tilfældet i slutfasen, hvor Ribe-Esbjerg gik fra 27-31 til 30-31, inden Nikolaj Ørus afgjorde kampen til sidst.

Særligt før pausen dominerede de velspillende gæster klart mod det usammenspillede Ribe-Esbjerg-mandskab, og ved stillingen 10-15 tydede meget på en sikker udesejr.

På første halvlegs sidste skud fik Ribe-Esbjergs Hermann Vildalen dog reduceret til pausetilling 14-17 på et direkte frikast, og det var som om, at den aktion tændte gnisten hos værterne.

Samtidig kom BSV sløjt ud til anden halvleg, hvor Ribe-Esbjerg med 18 minutter igen for første gang fik kontakt ved stillingen 22-22.

Herefter strammede gæsterne sig igen an. Flere gange kom Peter Bredsdorff-Larsens mandskab på plus fire, og kampen syntes afgjort, da Jacob Lassen med lidt over to minutter igen scorede til 27-31.

I kampens sidste minutter lavede BSV dog et par dumme angrebsfejl, og tre vestjyske mål i træk sørgede for pludselig spænding, inden Nikolaj Øris lukkede kampen med sin scoring 12 sekunder før tid.

Og så betød det mindre, at kampens topscorer, Runar Karason, scorede til slutresultatet 31-32 i en kamp, der havde samlet 1362 tilskuere.

Karason scorede ni gange for hjemmeholdet, mens Nikolaj Markussen blev BSV-topscorer med otte mål.