Ny butik har fokus på det asiatiske køkken

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Van Denguyen har åbnet forretning på Vestergade, hvor han har etableret et mindre supermarked med fokus på det asiatiske køkken

SILKEBORG - Silkeborg er en meget livlig by. Her bor mange nationaliteter fra forskellige lande, og så kommer her mange turister. Men jeg satser mest på danske kunder, der måske har været ude at rejse, har smagt nogle asiatiske specialiteter, og nu har lyst til at lave asiatisk inspireret mad.

Ordene kommer fra Van Denquyen, der under navnet »Asian Food« har åbnet en større fødevareforretning på Vestergade. Her sælger han et stort udvalg af produkter, der alle har det til fælles, at de knytter sig til det asiatiske køkken. Hylderne er således fyldt godt op med specialiteter, men alle er udstyret med dansk label, så man kan se, hvad produkterne indeholder.

Har boet 30 år i Danmark
- Vi følger dansk lovgivning, og er der spørgsmål til produkterne, så kan man bare spørge. Det kan eksempelvis være, hvis man har en eller anden allergi, og er usikker på, om produktet indeholder noget, man ikke kan tåle, siger Van Dengyuen, der har boet i Danmark i omkring 30 år, hvor han blandt andet har været beskæftiget som tømrer, men i de senere år arbejdet i butik som den, han nu selv har åbnet.

- Jeg har ikke tidligere haft forretning, men jeg kender nogen, der har. Og så har jeg arbejdet i Asian Food i Vejle. Jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne tjene penge til mig selv, end at være ansat og tjene penge til en anden, smiler Van Denguyen, der er klar over, at der allerede er en forretning i Silkeborg, der har samme kundegruppe som han.

Frugt fra Thailand

- Men jeg er sikker på, at der er plads til en til. Og jeg er utrolig glad for, at der allerede har været så mange kunder. Jeg har haft danske kunder, der har sagt, at det er så godt, jeg har åbnet butik. Det viser mig, at det er den rigtige beslutning, jeg har taget, siger han, der bor i Horsens, men gerne tager de 50 minutter i bil frem og tilbage mellem hjem og butik.

- Det er ikke noget problem. For det første, er jeg glad for mit arbejde og for det andet, kan jeg tjene mine egne penge som selvstændig. Og så betyder 50 minutter hver vej ikke noget, smiler Van Dengyuen, der to gange ugentligt får frisk frugt og grønt fløjet ind fra Thailand og Sri Lanka - i stedet for at købe dem gennem en dansk grossist.

- Det giver god mening, for så bliver der jo færre, der skal tjene på det. Og det giver billigere produkter til kunderne, siger Van Denguyen, der har åbent alle ugens dage.

- I weekenden skal jeg gøre rent og rydde op. Så kan jeg lige så godt holde åbent, for jeg er her jo alligevel, siger han.