BSV hentede flot sejr efter drama i Gudme

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg leverede sæsonens hidtil bedste præstation og slog GOG på udebane. Nikolaj Markussen var den helt store profil i det spændende opgør

HÅNDBOLD Tirsdag aften var Bjerringbro-Silkeborg på besøg hos GOG Håndbold i Gudme, og fynboerne inkasserede et smalt nederlag på 30-31 til gæsterne fra Søhøjlandet foran 1609 tilskuere.

GOG kom ellers bedst fra land, og efter seks minutters spil havde hjemmeholdet slået et lille hul ved stillingen 5-2. Der skulle gå godt og vel 11 minutter af opgøret, inden Aljosa Rezar blev noteret for sin første redning, og umiddelbart efter bragte netop indskiftede Nikolaj Øris værternes forspring ned på to mål. Efter et lille kvarter tog Kasper Larsen så plads i BSV-målet, og syv minutter senere havde han haft to redninger.

I første omgang missede BSV dog muligheden for at udligne, men efter 25 minutters spil sendte Nikolaj Øris kuglen i nettet til stillingen 15-15. BSV’erne fortsatte det gode angrebsspil, og med et par minutter tilbage af første halvleg var storspillende Nikolaj Markussen ophavsmand til gæsternes første føring, da han gjorde det til 15-16 med sin sjette scoring på lige så mange forsøg. GOG kom dog tilbage på omgangshøjde, og efter de første 30 minutter var stillingen 16-16.

Spænding til sidste sekund
BSV fortsatte de lovende takter fra anden halvlegs start, hvor forsvaret havde fint styr på GOG’erne, og samtidig bød Kasper Larsen ind med et par redninger. I den anden ende fortsatte Nikolaj Markussen ufortrødent, og på den modsatte back viste Nikolaj Øris sig også frem. Efter små 40 minutters spil måtte hjemmeholdet tage timeout ved stillingen 19-22, og selvom de fynske fans højlydt luftede deres utilfredshed med dommerpræstationen, var gæsternes flotte spil den direkte årsag til cifrene på tavlen.

BSV’erne forpassede dog muligheden for at bringe sig foran med fire, og et kvarter før tid kunne GOG i stedet reducere til 24-25. Efterfølgende fik fynboerne udlignet, men gæsterne kunne alligevel gå ind til de sidste fem minutter med en smal føring ved stillingen 28-29.

Hjemmeholdet fik igen bragt balance i regnskabet, og da Rasmus Thiemer-Jensen samtidig blev ramt af en udvisning, var BSV’erne pludselig under pres. Nikolaj Markussen trak dog hurtigt en udvisning til hjemmeholdets Lasse Kronborg, og så var forudsætningerne igen lige. Det ændrede sig dog efter et par scoringer fra Michael V. Knudsen og en flot redning fra Aljosa Rezar. BSV gik derfor ind til det sidste minut med en etmålsføring, og samtidig var gæsterne i angreb. Her fik BSV ikke afsluttet, men GOG missede den sidste mulighed for at score, og derfor trak gæsterne det længste strå.