Handel Silkeborg kårer Silkeborgs bedste butik

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

I samarbejde med Mediehuset Midtjyllands Avis går Handel Silkeborg på jagt efter »Silkeborgs Bedste« i fem forskellige kategorier

SILKEBORG Hvor i byens mangfoldige udbud af detailbutikker finder man Silkeborgs bedste butik?

Hvor finder man den bedste ekspedient, den bedste elev, de bedste kulinariske oplevelser og den bedste kulturoplevelse? Det er fem centrale spørgsmål, som Handel Silkeborg og Mediehuset Midtjyllands Avis i de kommende måneder vil forsøge at få svar på.

Under overskriften »Silkeborgs Bedste« og med opbakning fra Silkeborg Kommune, lancerer Handel Silkeborg således en kåring, hvor lokale forbrugere og kunder sammen med læsere af Midtjylland Avis og Ekstra Posten opfordres til at komme med deres bud på »Silkeborgs Bedste«.

Alle kan komme med et bud
- Vi har et stort og varrieret udbud af spændende butikker og spisesteder, der alle gør et stort arbejde med at servicere kunderne. Både de lokale og dem, der kommer udefra. Vi synes, det kunne være på sin plads at sætte ekstra fokus på en række af Silkeborgs butikker, siger Ulla Madsen, afdelingsdirektør privat i Jyske Bank og bestyrelsesmedlem i Handel Silkeborg.

Udgangspunktet er, at alle får mulighed for at give deres bud på, hvem de mener er »Silkeborgs Bedste«.

Det sker via hjemmesiden , hvor man dels kan indstille en butik eller person, dels skal begrunde, hvad der ligger til grund for indstillingen.

Venter stort engagement
Herefter vil et panel sammensat af blandt andre Handel Silkeborg, Silkeborg Kommune og Midtjyllands Avis udvælge de butikker og spisesteder, der efterfølgende kan stemmes på.

- Vi har så mange gode og interessante butikker og restauranter i Silkeborg, så jeg er sikker på, at der vil blive rigtig mange indstillinger fra kunderne. Men vi regner også med stort engagement og opbakning fra byens forretningsdrivende og restaurationer, der jo skal være med til at sprede budskabet om kåringen. I bestyrelsen for Handel Silkeborg glæder vi os til at opleve en positiv engageret opbakning, og vi håber, at butikker og spisesteder vil være med til at skabe et sjovt og sundt konkurrencemiljø, siger Ulla Madsen.

Mediehuset holder fest
I forbindelse med kåringen bliver det et godt stykke hen ad vejen også op til butikker og forretninger at sikre, at nogle af detailhandlens dygtige elever, bliver indstillet til kåringen.

Kåringen sker i samarbejde med Mediehuset Midtjyllands Avis ved en stor fest i Kedelhuset.

Her bliver eventen rundet af torsdag den 25. oktober, hvor det afsløres, hvem der er »Silkeborgs Bedste«.

- Som lokalt mediehus bakker vi naturligvis op om et arrangement som dette. Vi ønsker at sætte fokus på handelslivet i Silkeborg og honorere dem, der gør det ekstra godt. Ikke mindst i en tid, hvor mange eksempelvis er presset af nethandel, er det vigtigt at bakke op om dem, der har en lokal tilstedeværelse. Og så er det jo også en god anledning til at skabe Silkeborgs eget »røde løber« show, siger administrerende direktør Stinus Errboe, Mediehuset Midtjyllands Avis.

Del af ny strategi
Kåringen er et af de nye tiltag, der kommer i naturlig forlængelse af Handel Silkeborgs nye strategi, som blev vedtaget på forårets generalforsamling.

- Det er en vigtig del af Handel Silkeborgs strategi at sætte fokus på vores lokale butikker og spisesteder. Kvaliteten af de oplevelser, vi får i butikkerne og på spisestederne, er det, der skal sikre, at vi også har en fantastisk handelsby om fem og ti år, siger Ulla Madsen og tilføjer:

- Eventen er også med til at skabe sammenhold blandt byens butikker og spisesteder, Vi drømmer om, at denne event kan leve i mange år, og at det vil skabe et endnu større fokus på kvaliteten af de oplevelser, vi får som kunder - og dermed højne kvaliteten og øge kundestrømmen til byens handelsliv.