Terapeut: Mange veje fører til Rom

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Fysio- og myoreflexterapeut Pia Holm Due har lejet sig ind i Helhedshuset Aku-One, hvor hun under navnet »Piafys« har etableret selvstændig klinik

SILKEBORG Hun er oprindeligt uddannet fysioterapeut og har som sådan praktiseret i 28 år.

Tidligt i sin karriere fik Pia Holm Due dog lyst til at udvide sit virkefelt, og hun har sideløbende videreuddannet sig til blandt andet akupunktør, ligesom hun er uddannet i posturologi, der handler om beskrivelse og behandling af den menneskelige positur og kropsholdning.

Siden 2014 har hun endvidere kunnet skrive myoreflexterapeut på sit cv, og det er ikke mindst behandling via denne, hun nu tilbyder gennem »Piafys«.

- Der findes rigtig mange veje til Rom, og den ene kan være lige så god som den anden. Men jeg har arbejdet som fysioterapeut i 28 år, og i min behandling ryster jeg posen og ser på de muligheder, jeg kan hjælpe den enkelte med, siger Pia Due Holm, indehaver af Piafys.

Muskler hænger sammen
Behandlingen ved myoreflexterapi tager udgangspunkt i, at kroppens muskler hænger sammen i syv forskellige kæder.

Hvis man i kraft af sit arbejde eller sin sport får en muskelskade, kan man begynde at kompensere og få ondt et andet sted. Ømme muskler kan også forårsages af psykiske problemer, og en myoreflexterapeut begynder altid behandlingen med at danne sig et billede af, hvordan den enkelte person har det, og hvilke årsager der kan være til ømheden.

- Jeg har det holistiske mennskesyn og oplever, at uanset hvilken type klient der kommer her, så bruger jeg også myoreflexterapi, ligesom jeg også vil benytte akupunktur, hvis det er det, jeg mener kan være en del af løsningen, siger Pia Due Holm, der som udgangspunkt vil være i klinikken mandag til fredag.