Sonja og Northfield på Rampelys

Christian Kloch Larsen 

Ungt og lovende Silkeborgband varmer op til koncert med Sonja Hald på lørdag

MUSIK Musikforeningen Musikrampen åbner efterårets sæson på Rampelys lørdag aften med en koncert med Aarhusbandet Sonja Hald.

Bandet vandt i 2014 Karriere-kanonen på P3 og har siden udgivet to albums. Forsangeren og sangskriver Jonas Dahl tager i følge flere anmeldere den musikalske stafet op efter musikere som Eik Skaløe og C.V. Jørgensen. Basisten Jakob Retz er i øvrigt opvokset lokalt på en gård nord for Silkeborg mellem Grauballe og Lemming.

Aftenens opvarmning er med et lovende, nyt navn fra Silkeborg, North-field. Bag navnet står den 21-årige sanger, guitarist og komponist Simon Nordmark, som i forbindelse med koncerten fejrer udgivelsen af fem nye numre på sin debut-EP, der har fået titlen »Looking Through the Lens«.

Ifølge Simon Nordmark er netop lørdagens koncert på Rampelys den mulighed, Nordfield har ventet på til at præsentere de nye numre.

- Vi har eksisteret i nogle år, men har ikke villet udsende noget halvfærdigt noget, en demo på Soundcloud, eller en amatør-video. Og disse sociale medie-tider til trods vil vi ikke ses. Vi vil høres. Og vi har konsekvent ventet på det helt rigtige miks af omstændigheder og muligheden for at lave et produkt, der kan begå sig på øverste hylde kvalitetsmæssigt, siger han.

Det lyder jo lovende, konstaterer vi her på kulturredaktionen, så koncerten med Sonja Hald og ikke mindst den lokale opvarmning ved Northfield er denne uges anbefaling herfra.