Frisør siger farvel til mor

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Frisør Betina Andersen overtog for seks år siden City Salon efter sin mor, der nu går på pension

GENRATIONSSKIFTE Allerede da Betina Andersen i 2012 overtog sin mors salon på Nygade, var det planen at hendes mor skulle på pension.

Men sådan gik det ikke, for der var fortsat bud efter frisør Inge Sunesen, der overtog salonen i 1999.

- Det har været svært at finde det rette personale, og så har vi haft barsel i salonen, så det har været lidt op ad bakke. Men heldigvis havde min mor ikke noget imod at hjælpe til. Og hun har haft mange timer i salonen, siger Betina Andersen, frisør og indehaver af City Salon på Nygade.

Kan klare sig selv
Men nu skal det være. Inge Sunesen er fyldt 67 år og går på pension.

Ikke mindst for at spille mere golf.

- Det har jo været godt for Betina at have en back-up, men nu kan hun selv. Jeg bliver folkepensionist, og jeg skal til at spille mere golf. Jeg glæder mig, siger Inge Sunesen, der suppleres af sin datter.

- Ja, nu kan vi vist godt klare os, konstaterer hun, der til april har færdiguddannet elev Stefanie Jacobsen, som efter planen bliver i salonen, hvor Betina Andersen også beskæftiger frisørassistent Tinne Bjerg Pedersen.

Og med mor »ude af døren« har Betina på det seneste også sat sig eget præg på salonen. Den er blevet renoveret og frisket op, ligesom facaden er blevet opdateret.

- Salonen trængte til at få en omgang, og nu var der en anledning til det. Og så har jeg brugt lejligheden til at profilere en lidt »grønnere linje«. Jeg vil gerne give kunderne et lidt sundere valg. Vi forsøger at være så miljøbevidste som muligt i valg af farver og produkter. Vi forsøger at trække »grønnere« produkter ind i salonen, siger Betina Andersen.