Hundeluftere skal gå tur sammen

Kenneth Husum 

Silkeborg Kommune og DGI vil hjælpe hundeluftere til at lære hinanden at kende

SILKEBORG Hundeluftere skal have nogen at gå tur med. Det er målet med et nyt initiativ, som DGI og Silkeborg Kommune står bag.

Sundhed, oplevelser og fællesskab er nøgleordene, når DGI og Silkeborg Kommune inviterer til såkaldt »Dog walk« til Folkemødet på Bindslevs Plads i slutningen af september.

Konceptet er for alle hundeejere, hvad enten de er medlem af en klub eller ej. De får nu muligheden for et uforpligtende fællesskab og nye oplevelser sammen med andre hunde og hundeejere. Initiativet falder helt i tråd med Bevæg dig for livets vision om at sætte Danmark i bevægelse, fremgår det af en pressemeddelelse fra DGI.

- Dog walk er for alle aldre og alle lovlige hunderacer, og selve gåturen er, så alle kan være med. Er ens hund ikke vant til at være sammen med andre hunde, kan man sagtens komme alligevel. Vi har erfarne hundetrænere med, der kan hjælpe og give råd, fortæller frivillig i DGI, Marianne Sørensen, Silkeborg.

- Det er tanken, at man på sigt kan møde op centrale steder og gå sammen. Tid og sted meldes ud for eksempel via Facebook, og så kan man komme, når det passer ind i ens kalender. Vi ønsker at skabe et uforpligtende fællesskab, der måske kan udvikle sig til, at hundeejerne har lyst til at mødes jævnligt og invitere hinanden til flere gåture sammen, siger hun.

Dog walk afholdes første gang lørdag 29. september i forbindelse med folkemødet i Silkeborg. Det er gratis at deltage, og alle kan møde op med deres hund. Der er kaffe og kage efter turen og en goodie-bag sponseret af Frisenborg Hundepension til alle fremmødte.