Pokaldrømmen brast for Silkeborg-Voel

Mathias Hove Andersen 

Santander Cups kvartfinaler blev endestationen for Voel-kvinderne, som ellers drillede favoritterne fra Odense Håndbold

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel formåede ikke at spille sig videre til pokalturneringens Final4-stævne. Tirsdag aften tabte Voel-kvinderne kvartfinalen med 25-29 til favoritterne fra Odense Håndbold, der løb med sejren foran 975 tilskuere i Jysk Arena.

I kølvandet på en rodet start med store fejl i begge ender fik hjemmeholdet slået et lille hul efter fem minutters spil, hvor Rikke Iversen gjorde det til 3-1. Voel-føringen skyldtes dog primært Stine Bonde, der åbnede med en stribe gode redninger i målet, og i offensiven viste Sofie Bæk Andersen stort overblik i indledningen med flere flotte oplæg til sine medspillere.

Et par minutter senere så Odense-træner Jan Pytlick sig nødsaget til at tage timeout ved stillingen 5-2. Det havde den ønskede effekt, og så var det Jakob Andreasens tur til at lægge det grønne kort, da gæsterne havde udlignet til 6-6. I den efterfølgende periode scorede de to hold skiftesvis, og her var det især Susann Müller, der lyste op hos værterne. Den tyske profil lukkede halvlegen af med to scoringer, som sikrede en smal Voel-føring på 14-13 ved pausen.

Afgørende udvisninger
Fra anden halvlegs start følte Voel-spillerne sig flere gang uretfærdigt behandlet af Karina Christiansen og Line Hesseldal Hansen, som passede fløjterne. Sofie Bæk Andersen var eksempelvis alt andet end tilfreds, da hun blev ramt af en udvisning, og det overtal udnyttede gæsterne, som stod for de tre første scoringer efter pausen. Silkeborg-Voel fik dog hurtigt neutraliseret føringen, da Rikke Iversen udlignede til 16-16 med sin femte scoring i opgøret.

Fynboerne fik dog straks slået et nyt hul, og Silkeborg-Voel skulle hele tiden kæmpe for at hænge på. Et kvarter før tid var stillingen 19-20, men så røg Jane Schumacher ud i to minutter, og det fik afgørende betydning. Da bagspilleren kom tilbage på banen, var gæsternes føring vokset til tre mål, og det kom hjemmeholdet aldrig tilbage fra.

10 minutter før tid tog Jakob Andreasen timeout ved stillingen 20-25, men på det tidspunkt var skaden sket. Værterne kom ellers tæt på i slutfasen, hvor Odense-forspringet blev barberet ned til to mål, men nærmere kom Voel-kvinderne ikke. Sofie Bæk Andersen blev igen udvist, og hjemmeholdet endte med at tabe 25-29.