Regionsdirektør stopper efter kritik

Kenneth Husum 

Fyringsssag får nu konsekvenser for regionsdirektør

SILKEBORG Regionsdirektør i Region Midtjylland Jacob Stengaard Madsen fratræder.

Det oplyser Region Midtjylland i en kortfattet pressemeddelelse, der er blevet udsendt sent tirsdag aften.

Fratrædelsen sker i kølvandet på ugers kritik efter fyringen af hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

Regionsrådet blev mandag præsenteret for en orientering om, hvorfor ledelsen i regionen tog det usædvanlige skridt at fyre de to ledere, der ellers beskrives som succesfulde.

En orientering, der af Ulrich Fredberg (V) og Jørgen Winther (V), i går blev beskrevet som mangelfuld med alvorlige udeladelser.

Der har været holdt flere krisemøder mellem politikere, ledelse og øvrigt sygehuspersonale

Forretningsudvalget i Region Midtjylland fik tirsdag en redegørelse om sagen fra Hospitalsenhed Midt. Et samlet Forretningsudvalg tog orienteringen om personalesagen til efterretning, fremgår det af pressemeddelelsen.

- I kølvandet af personalesagen er der blevet sat fokus på ledelsesmæssige udfordringer, herunder samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere.

- Forretningsudvalget ser med alvor på disse ledelsesmæssige udfordringer. Jacob Stengaard Madsen har gennem de seneste tre år leveret en stor indsats i Region Midtjylland, men Forretningsudvalget finder, at der skal en anden profil til at lede regionen fremover, oplyser fortsætter pressemeddelelsen.

Der er indgået en gensidig aftale om, at regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen fratræder.

Koncerndirektør Christian Boel konstitueres som regionsdirektør, med forbehold for regionsrådets godkendelse. Stillingen slås op hurtigst muligt, og frem til ansættelsen af en ny regionsdirektør vil Region Midtjyllands direktion bestå af to direktører, Christian Boel og Ole Thomsen.