Højskole-foreningen lægger ud med de ferske vande

SILKEBORG Mandag 24. september tager en af Silkeborgs ældste foreninger, højskoleforeningen, fat på sin sæson nummer 134. Det sker med et foredrag af den tidligere direktør på Aqua i Silkeborg og nuværende vicedirektør ved Det Kgl. Bibliotek, Erik Hofmeister. Han holder foredrag om »De ferske vandes kulturhistorie i Danmark«.

Hofmeister udgav for nogle år siden et stort bogværk om kulturhistorien ved Gudenåen, og i foredraget kommer han altså længere omkring. Foredraget former sig som en billedrejse langs de danske søer og vandløb fra istidens ophør til i dag. Erik Hofmeister fortæller om oldtidens jægere og fiskere, moseofringer, vandkraftens udnyttelse i vandmøller og industrien, pramfarten og ferskvandenes betydning for middelalderens klostre og borge og senere betydning for erhverv og bebyggelse.

Foredraget holdes i Lunden, Vestergade og er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Frem til midten af marts byder Silkeborg Højskoleforening på yderligere otte foredrag. Alle er velkomne til foredragene, ikke medlemmer betaler for deltagelse i de enkelte arrangementer.