Maraton-lørdag med Lilholt

Christian Kloch Larsen 

Helaftenskoncert i Jysk Musikteater med Kristian Lilholt og musikalske venner

MUSIK Da Kristian Lilholt for to år siden fyldte 60 år, holdt han en stor koncert i Jysk Musikteater med musikalske venner på scenen og et repertoire med pluk fra alle sider af sin lange karriere.

Lørdag aften vil han gentage succesen med en maratonkoncert med et bredt udsnit af sin musik og med sit velspillende band i ryggen.

- Jeg har tænkt mig at gøre det til en årlig tilbagevende begivenhed, at jeg holder sådan en koncert her i Silkeborg. Jeg har boet her i 16 år, og jeg føler mig godt tilpas i byen. Så Silkeborg har efter min mening rammerne til en koncert, som ikke bare er for publikum her fra byen, men for fans fra hele landet, siger Kristian Lilholt.

Lilholts faste band på scenen er sangerinden Ida Friis Virenfeldt, Frede Panduro, Lasse Jørgensen og Jakob Storm Mahler.

Blandt de særligt inviterede gæster er Kristians søster,Tine Lilholt, på fløjte, den dansk-islandske sangerinde og guitarist Kajsa Vala, den spanske cellist Irene Tarrés og sangerinden Nana Schwartzlose fra Silkeborg.

- For første gang spiller vi i Silkeborg også noget af den nye musik fra vores Land-projekt og så vil publikum også få smagsprøver på sange, som er lavet til det tyske marked, som jeg har arbejdet med i et års tid, fortæller Kristian Lilholt.

Der vil også være sange på programmet, som aldrig tidligere er opført live.

- Og som noget helt nyt tager vi imod ønsker fra publikum. Via mit nyhedbrev kan man nemlig foreslå numre, som man gerne vil høre os spille i Silkeborg lørdag aften, siger han.