DR lærer Silkeborgs unge om nyheder

Pia Egeberg 

Onsdag bliver Jysk Musikteater proppet, når DR anført af blandt andre Erkan Özden skal lære Silkeborg Kommunes unge om, hvad de skal være opmærksomme på med nutidens nyheder

SILKEBORG 2250 unge besøger Jysk Musikteater på onsdag, når DR gæster byen med workshoppen »I sandhedens tjeneste«.

De unge fra 8.-10. klasse skal i DR-lære om kildekritik og digital etik i dagens medieverden og får endda selv lov at prøve kræfter med den journalistiske proces, da de blandt andet bliver stillet over for journalistiske dilemmaer, hvor de skal træffe afgørende beslutninger.

Meningen med workshoppen er, at de unge skal få styrket deres digitale dannelse og lære at gå kildekritisk til værks med de nyheder, de møder i dagligdagen.

DR vil blandt andet lære dem, hvordan de skal navigere i det digitale univers.

Det er kendte DR-folk, der skal styre showets gang. Blandt andre TV Avisens Erkan Özden, som vil give de unge et indblik i arbejdet på DR Nyheder.

Derudover vil de unge også opleve P3 Nyhedernes Cecilie Lange og DRs nyhedsvært på Snapchat, Lasse Winther.

- Det er vigtigt, at vores børn og unge lærer at reflektere over de nyheder, de møder på nettet. Med »I sandhedens tjeneste« forsøger vi at gøre dem opmærksomme på de valg- og fravalg, som ligger bag enhver nyhedshistorie, siger Erkan Özden i en pressemeddelelse.

Der vil være tre workshops i løbet af onsdagen, og de er alle udsolgt.