Danmark går en kølig efterårsuge med byger i møde

/ritzau/ 

Med regn og lave temperaturer gør efteråret for alvor sit indtog. Husk at nyde de flotte farver, påminder DMI.

KøBENHAVN Efter en sommer med 72 dage over 25 grader kan det være en noget trist oplevelse at tage temperaturen på vejret de næste fem dage:

Kølig luft med byger - dog med en lun pause torsdag.

Sådan lyder den korte opsummering fra vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Janne Hansen tidligt mandag morgen.

- Det bliver en blandet landhandel, konkluderer hun og uddyber, at det skyldes, at vi er kommet ind i en køligere strømning.

- I dag kommer der sol mange steder, men ved kysterne i Nordsjælland og i den sydvestlige del af Jylland vil man også få nogle byger, siger hun.

- Eftersom vi jo ligger i læ af de norske fjelde, får den nordlige og centrale del af landet rigtig pænt vejr. Dog bliver det blæsende og med temperaturer mellem 10 og 13 grader.

- Det kommer til at føles ret køligt, men det er jo også blevet efterår, påpeger Janne Hansen.

Tirsdag bliver en dag med både en smule sol, skyer og lidt regn eller byger. Temperaturerne kommer til at ligge mellem 12 og 15 grader, og vinden bliver let til frisk. Ved vestkysten kan det dog blive op til hård kuling.

- Onsdag får den så også et lille nøk opad med 14-17 grader, men stadigvæk ret skyet vejr og med stedvis regn.

Torsdag bliver ugens varmeste dag.

- Det bliver stadig skyet og med lidt regn, men temperaturerne når op på mellem 15 og 18 grader, siger meteorologen.

Og det er med at nyde de lune temperaturer torsdag, for allerede fredag møder vi det kølige vejr igen. Det skyldes en koldfront, der passerer landet natten mellem torsdag og fredag.

- Det klarer op i løbet af natten, og så får vi denne her kølige luft med dagtemperaturer på omkring 12 grader, siger Janne Hansen.

- Til gengæld kommer der jo fine efterårsfarver, tilføjer hun.

/ritzau/