Silkeborgs sommerhus-ejere kan glæde sig: Ny motorvej sender sommerhus-salg op i ekstra gear

Flere vestjyske ejendomsmæglere er præget af optimisme forud for ny motorvej mellem Herning og Holstebro

SOMMERHUSE 29. september indvies den nye motorvejsstrækning mellem Herning og Holstebro med en stor vejfest i vest, men allerede nu er forventningerne høje hos lokale vestjyske ejendomsmæglere, der sælger fritidshuse ved vestkysten. Det oplyser VisitVestjylland i en pressemeddelelse.

Og det skyldes, at borgere i Herning og eksempelvis Silkeborg med den nye motorvej får markant kortere køretid til et sommerhus ved vestkysten. I dag ejes op imod 20 procent af fritidshusene i Lemvig Kommune af personer med bopæl i Herning eller Silkeborg.

- Mange vil gerne have et feriehus i kort køreafstand, så man kan køre fredag efter arbejde og tilbringe en hel weekend ved vestkysten og først køre hjem søndag aften uden den lange transporttid, siger ejendomsmægler Susanne Pallestoft fra Nybolig Lemvig i pressemeddelelsen. Ejendomsmægler Jesper Andersen fra danbolig Lemvig forklarer, at mæglerne går sammen med den lokale turistforening om en fælles markedsføringskampagne i Herning og det midtjyske område.

- Vores fælles profil ved vestkysten skal styrkes – og så har vi samtidig fantastiske feriehuse ved Limfjorden, ved Gjellerodde-området og Lemvig by med en fantastisk oplevelseshavn, siger Jesper Andersen i pressemeddelelsen.

Målet er naturligvis øget salg af sommerhuse, men også endnu flere sommerhusgrunde skal sælges, lyder målsætningen.

Hos Lemvig Kommune glæder borgmester Erik Flyvholm (V) sig over de lokale initiativer.

- Det vidner om at den nye motorvejsstrækning kan skabe vækst og de private lokale aktører er klar til at gribe den mulighed. Det glæder mig, siger han i pressemeddelelsen og forklarer, at motorvejen kommer hele regionen til gavn.