At skabe noget sammen

FOLKEMØDE Hvad handler folkemødet egentlig om?

Det giver et heltstegt lam på Campus Bindslevs Plads et godt svar på.

Bag dette indslag, som hedder »Sundere mad for alle«, står nemlig foreningen Aktive Diabetikere og en gruppe flygtninge, som er tilknyttet AOF’s flygtingecafé »Base to go«.

Under forberedelserne til folkemødet er de to grupper netop gået sammen om at skabe opmærksomhed på sund kost for alle og det er præcis denne samskabelse, der er hovedsigtet med Silkeborg Folkemøde. At forskellige foreninger, grupper, organisationer, private personer eller offentlige institutioner mødes og skaber noget nyt sammen.

»Vi løfter i fællesskab« er et andet godt eksempel.

Det er en debat arrangeret af 13 forskellige foreninger og institution inden for psykiatri, sundhed og trivsel, som under folkemødet er gået sammen om at sætte fokus på det tabubelagte emne om psykisk sårbarhed og de pårørende.

Det samme er arrangementet »Når mænd mødes«, hvor flere er sammen om at sætte fokus på steder, hvor der er plads til alle mænd.