Blachman kommer til Silkeborg for at debattere kreativitet

Christian Kloch Larsen 

Thomas Blachman deltager i debat om kreativitet i folkeskolen

FOLKEMØDE Grundstenen i et folkemøde er debat. Og det kommer ikke til at skorte på holdning, diskussion og meningsudvekslinger under de kommende dages Silkeborg Folkemøde på og omkring Campus Bindslevs Plads.

Fredag eftermiddag er folkeskolen til debat i en duel mellem X Factor-dommer Thomas Blachman og dr.pæd. og prorektor ved Universitetscenter Syd, Alexander von Oettingen, som har skrevet flere bøger om dannelse og pædagogik.

Thomas Blachman har i DR-programmer forsøgt at styrke kreativiteten hos en 8. klasse i Hvidovre og Alexander von Oettingen har kaldt Blachmans forsøg for et pædagogisk overgreb. Ved folkemødet i Silkeborg skal de to debattanter diskutere kreativitet i skolen og skolens rolle i fremtiden.

Et andet debatemne er »Hvordan bliver Silkeborg Danmarks cykelby nummer 1« og her er der lagt op til debat mellem direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, og trafikekspert Rasmus Bartholdy fra Silkeborg. Formand for plan og vejudvalget i Silkeborg Kommune, Hans Okholm (SF), deltager også i debatten.

Fredag opstår det populære radioprogram »Mads og Monopolet« i en lokal udgave: »Krabbe og Monopolet«, hvor chefredaktør Hans Krabbe styrer en debat om arbejdspladsen skal blande sig i medarbejdernes sundhed.

Borgmester Steen Vindum (V) deltager i en debatsamtale om samfundengagement og rummelighed med kunstneren Carsten Frank, sognepræst Susanne Rahbæk og Mona Gaarsdal, som er direktør for den socialoøkonomiske virksomhed Sterk og formand for Silkeborg Frivillighedscenter.