Frokostjazzsæson med store navne

Christian Kloch Larsen 

Lørdag middag åbner en ny sæson med Frokostjazz med Frazzes New Orleans Stompers

MUSIK Lørdag middag bliver der dækket op til efterårets frokostjazzsæson i Kedelhuset.

Frem til og med 15. december byder Frokostjazzen på 13 koncerter med både danske og internationale navne på plakaten.

Frokostjazzen lægger ud med det dansk-svenske jazzband Frazzes New Orleans Stompers. Den kendte jazzbassist Björn Franzén har samlet et hold af musikere, der alle nærer stor kærlighed til New Orleansjazzen. Nogle af bandets musikere - der i blandt Riverboats Steffen Juul Hansen på klarinet - har hentet inspiration gennem rejser til New Orleans. Siden starten på Hällevik Jazz Festival i Sverige i 2010, har der været stor interesse for og efterspørgsel efter Frazzes New Orleans Stompers, der efterfølgende har haft en række koncertturneer i Sverige og Danmark.

Lørdag 6. oktober er en gammel kending tilbage, når Henning Munk og Plumperne spille op til Frokostjazz, og det må også siges at være tilfældet 13. oktober, når Bourbon Street Jazzband er på plakaten. Dog har byens gamle jazzband fået et nyt medlem, da guitaristen, bajonspilleren og sangeren Jesper Bjarnesen har overtaget pladsen efter Kurt Heegaard Jacobsen.

Der er igen svensk jazz i Kedelhuset 20. oktober med Second Line Jazzband og 27. oktober er der ungarsk swing og dixielandjazz på programmet med Jazz Steps Band.

Frokostjazz i kirken
Allerede dagen efter - søndag 28. oktober - er Frokostjazzen på banen igen. Denne gang sker det dog hverken i Kedelhuset eller ved frokosttid, da koncerten med trioen, som fortolker danske sange og salmer, foregår i Sejs-Svejbæk Kirke.

Der er jazz i verdensklasse lørdag 3. november i Kedelhuset, når der er genhør med Engelbert Wrobel International Swing Quartet med den australske bassist Nicky Parott på holdet. Denne gang er det med et repertoire med fokus på musik af Peggy Lee og Benny Goodman.

Evergreens
Miriam Mandipira kommer 10. november til Silkeborg med Her Danish Friends, hvor hun i Kedelhuset sammensætter et repertoire af sine favoritnumre fra både de store amerikanske evergreens, traditionel jazz, soul, gospel, blues og sange fra Zimbabwe, hvor hun selv stammer fra.

Kristian Jørgensen & Jeppe Smith-Olsen Trio leverer lørdag 17. november swingjazz i selskab med pianisten Willy Egmose og lørdag 24. november er en af Silkeborg-publikummet store favoritter, Paul Harrison, tilbage med sit jazzband.

Fra øverste hylde
Der er igen international jazz fra øverste hylde i Kedelhuset 1. december, hvor Sammy Rimington International Jazzband spiller ægte New Orleans revival jazz.

Sammy Rimington har spillet med en lang række af de store jazzlegender indenfor netop New Orleans-musikken.

Signe Juhl Quintet vender 8. december tilbage med sin »Liva Weel Tribute« og sæsonen sidste frokostjazz bliver en julekoncert med Mads Mathias Kvartet lørdag 15. december.