Smuk morgen: I dag begynder stort folkemøde midt i Silkeborg

Søren Nielsen 

Allerede tidligt fredag morgen var forberedelserne i gang til nyskabelsen med folkemøde i Silkeborg

FOLKEMØDE Efterårsvejret viste sig fra sin smukkeste side fredag morgen, og det tegner dermed som en god begyndelse for Silkeborg Folkemøde, der for første gang finder fredag og lørdag

Åbningen sker fredag formiddag på Campus Bindslevs Plads, hvor Theodoras Have samtidig bliver officielt indviet.

Over to dage bliver der afviklet et tæt program med oplysning, underholdning og debat om det gode liv i Silkeborg Kommune.

Det sker med udgangspunkt i følgende otte overordnede temaer:

»Bæredygtighed«, »fordomme, dilemmaer og eksistens«, »fælles om at løfte«, »indflydelse og demokrati«, »kultur og musik«, »outdoor«, »sundhed og trivsel« samt »vækst, erhverv og beskæftigelse«. Alt sammen sker på og omkring Campus Bindslevs Plads. På selve den stribende asfalt på Bindslevs Plads vil der - hvis vejret tillader - være koncerter og andre større events som cirkus-legeplads, ansigtsmaling, ildshow, børneteater, koncerter og andre udendørs aktiviteter, mens en lang række af folkemødets øvrige aktiviteter finder sted på de institutioner, som er del i campus-samarbejdet.

Det vil blandt andet sige Den Kreative Skole, Campushuset, Silkeborg Bibliotek, Th. Langs Skole, Medborgerhuset og College 360. Det er det uafhængige Samskabelsesrådet i Silkeborg Kommune, der står bag folkemødet, og de første, indledende møder fandt sted i efteråret sidste år.

Stor opbakning
Opbakningen har været meget stor og på det første folkemøde er der mere end 140 events på programmet.

Et lille udpluk af de mange forskellige emner, der er på programmet, er for eksempel fællesspisning omkring overskudsmad, man kan høre, hvordan en misbruger bor, møde en fængselsbetjent, høre om fordomme om psykisk sygdom og om krigsveteraner.

Der er en samtalebænk, hvor udsatte borgere inviterer til en snak om livsværdier og udsathed, der er et bibliotek, hvor man kan låne et menneske og en reservebedste-børs. Man kan høre om lokalområder med kant, om outdoor, om fordelene ved at bevæge sig, og der sættes fokus på byfortætning, søfronten og også om erhvervslivet, spiller med for at værne om det gode liv i Silkeborg Kommune.

Læs det fulde program -