Solrig fredag glider over i hundekold nat og grå weekend

Weekenden begynder ganske flot med en del sol fredag, men så begynder det at gå ned ad bakke.

VEJRET USA’s tidligere præsident Barack Obama får sandsynligvis en flot optakt til sit historiske besøg i Kolding fredag.

Men Obama gør nok klogt i at finde det varme tøj frem, inden han forlader sit værelse på Hotel Koldingfjord, hvor han har tilbragt natten.

- Det meste af landet får en flot start på weekenden med solskin fredag, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Men en koldfront er i nat trukket ind fra nordvest, og den bringer kølig luft med sig fra polaregnene. Og da det akkompagneres af ret blæsende vejr bliver det ikke meget varmere end 10-14 grader, siger Frank Nielsen.

I løbet af aftenen og natten falder den kraftige vind til ro.

- Det bliver klart og tørt i nat, og derfor falder temperaturerne til mellem tre og otte grader. I den centrale del af Jylland forsvinder vinden måske helt, og derfor kan vi måske komme helt ned omkring eller endda under frysepunktet, siger Frank Nielsen.

- Så det kan ikke udelukkes, at der lørdag morgen vil være rim på græsset i Midtjylland, tilføjer han.

Skyer træner sig på
Lørdag morgen og formiddag kan de østlige egne få en del sol, men efterhånden trænger flere skyer og småregn sig på.

- Det bliver lidt lunere i dagtimerne end fredag, og på grund af mange skyer bliver natten til søndag ganske lun med mellem 10 og 12 grader.

Weekenden rundes af med en nok en grå dag.

- Søndag ser ikke alt for opmuntrende ud. Det begynder med skyer, og i løbet af dagen bringer en ny koldfront nordvest regn med sig. Muligvis klarer det op, inden solen går ned, men det bliver endnu en kølig nat med mellem 13 og 15 grader, siger Frank Nielsen.

/ritzau/