Bagedyst-vinder bager for en sag på sin gamle skole

Tobias Hamann bager med børnene på sin barndoms skole i Gjessø

GJESSØ Overalt i landet vil duften af nybagt bagværk fylde luften, når knap 80.000 børn i morgen, torsdag den 11. oktober, bager for en god sag og samler penge ind til Børnetelefonen.

På Gjessø Skole bliver der kælet ekstra for bagværket, når 6. klasseseleverne på skolen får besøg af den tidligere elev, Tobias Hamann, der er vokset på mellem Them og Gjessø og blev landskendt, da han i 2014 vandt »Den store bagedyst« på DR.

- Jeg glæder mig rigtigt meget til gensynet med min gamle skole, lærerne og til at bage med børnene. Det er en god og lille skole, der altid har gjort meget for at stoppe mobning og skabe et godt fællesskab, siger Tobias Hamann.

Skolens kamp mod mobning satte sig præg hans skolegang, og han forsøgte altid selv at være opmærksom på de elever, der havde de svært.

Medfølelse
- Jeg blev tit sat ved siden af nogle af de børn, der måske ikke havde så mange at snakke med. Også i dag har jeg stor medfølelse for børn, der ikke har trygge og gode rammer at vokse op i. Derfor er det dejligt at vide, at Børnetelefonen findes til at tage hånd om dem. Det vil jeg gerne støtte op om, siger Tobias Hamann.

»Bag for en Sag« har siden 2005 været en årligt tilbagevendende begivenhed. Dagen giver mulighed for at have det sjovt med at bage og samtidig tale om de problemer, der kan fylde hos børn og hjælpe dem.

Pengene fra salget af bagværk går til, at børn og unge kan få hjælp på Børnetelefonen.

-Vi er glade for, at så mange børn i hele landet bakker op om »Bag for en Sag« og hjælper os med at sørge for, at endnu flere børn har mindst én voksen, der lytter og hjælper. Børnetelefonens frivillige rådgivere er der for børn og unge, når livet slår knuder, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Børnetelefonen havde sidste år 50.000 samtaler med børn og unge om alt fra kærlighed og uvenskab til mobning, forældrenes skilsmisse og overgreb.

Sidste år havde Børnetelefonen 202.500 henvendelser fra børn, der havde brug for en voksen at tale med.

- Vi kunne desværre kun besvare 83.111 af dem. Pengene fra »Bag for en Sag« går til at få flere børn igennem til en voksen, der lytter, siger Rasmus Kjeldahl.