DMI: Efterårsferien skydes i gang med lunt og solrigt vejr

Det bliver en solrig start på efterårsferien, siger DMI. De fleste steder slipper også for nedbør

VEJRET I de fleste dele af landet kan man godt forberede sig på en efterårsferie med en hel del sol og lune temperaturer.

Sådan lyder forudsigelsen fra Dan Nilsvall, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt mandag morgen.

- Mandagen starter lidt skyet i den nord- og nordvestlige del af Jylland. Men resten af landet får lunt og solrigt vejr.

- Temperaturen bliver omkring 15 grader i det jyske, mens det bliver mellem 17 og 22 grader i resten af landet, siger han.

Generelt er det særligt i den østlige del af landet, at vejret ser ud til at blive godt i løbet af efterårsferien. Den nordvestlige del ikke er helt lige så heldig, lyder vurderingen.

- Det lune vejr ser ud til at fortsætte de fleste steder på nær den nordvestlige del af Jylland. Mod øst og sydøst ser det ud til at blive pæne dage med ret varme temperaturer.

- Tirsdag og onsdag kommer vi i nærheden af 20 grader og måske også over, lyder det fra meteorologen.

I den sidste halvdel af ugen falder temperaturerne formentlig en smule.

- Natten til torsdag passerer der en koldfront, og så slutter de meget lune dage. Men når skyerne er passeret, kan vi alligevel få en pæn afslutning på ugen, siger Dan Nilsvall.

Generelt bliver det også en efterårsferie, hvor man - i hvert fald de fleste steder - godt kan tage på tur uden at medbringe paraplyer.

- I de kommende dage kan der falde lidt regn i den nordvestlige del af landet. Men ellers ser det ud til, at det kommer til at holde tørt i det meste af landet, lyder det fra Dan Nilsvall.

/ritzau/